Opinie

Mensen met een mening – Dinsdageditie

25-03-2014 18:30

“In Nederland wordt iedere luwte in het grotemensennieuws ogenblikkelijk opgevuld met die vermaledijde integratieklucht. Mario Draghi brengt de obligatiemarkten tot rust en, hop, het zwartepietendebat laait op. Het CPB voorspelt groei en, hopsakee, we struikelen met zijn allen over die malle Wilders.”

Financieel geograaf Ewald Engelen legt in De Correspondent een verband tussen bewegingen in de financiële markten en maatschappelijke integratiediscussies. 

 

“Ik ben bereid zelf een kalasjnikov te pakken en daarmee die smeerlap door zijn kop te schieten”

Voormalig premier Timosjenko over Poetin, in een afgeluisterd telefoonggesprek. (ANP)

 

“Voor ons is dit van immens belang, want dit gaat over ons bestaan en dat van onze ouders en kinderen. Marokkaanse Nederlanders wonen nu al generaties in Nederland. De eerste generatie heeft keihard in de fabrieken gewerkt. Hun kinderen kregen gelukkig meer kansen op scholing en ontwikkeling en daarom zien we dat Marokkaanse Nederlanders tegenwoordig overal in de maatschappij hun steentje bijdragen. Maar dit is niet alles. Zelfs onze vrijheid hier in Nederland is onder andere door Marokkanen bevochten. Zij stonden in de Tweede Wereldoorlog zij aan zij met de geallieerden om de nazi’s te bevechten.”

Prima pleidooi van die bekende Marokkaanse-Nederlanders in de Volkskrant. Zeggen wij niets over. Maar die laatste zin: is dat nou een Godwin?

 

“De top in Den Haag gaat over Nuclear Security. Ik volg het geboeid maar ik constateer ook dat deze bijeenkomst geen aandacht schenkt aan de noodzaak om nucleaire ontwapening te versnellen. Ook beschouwt ze geen juridisch bindende stappen om tot een kernwapenvrije wereld te komen. Als ‘has-been’ kan ik niet anders dan vaststellen dat Nederland er met de buurlanden Duitsland en België (en eigenlijk met alle niet-kernwapenstaten in de EU) goed aan doet een helder ‘nee’ uit te spreken tegen hier gestationeerde kernwapens.”

Ruud Lubbers is enigszins teleurgesteld in de NSS in NRC Handelsblad.

 

“Wat bleek aan het eind van de avond? Het CDA kreeg 14.3 procent van de stemmen. Bleef de grootste landelijke partij in de gemeenteraden! Groter dan D66, VVD en ga zo maar verder. Wat zeggen Ipsos en de NOS dan? “De eerste prognose was over het geheel heel goed”; “de CDA-aanhang is lastig te peilen”; “Al met al zijn we tevreden over het resultaat”. Slap gedoe. Laf. Doorzichtig. Waarom niet ronduit toegeven dat een blunder is gemaakt? En recht door zee, excuus aanbieden? Dat moest ik even kwijt.”

VVD-mastodont Hans Wiegel spuwt in NRC Handelsblad zijn gal over de peilers die ernaast zaten tijdens de avond van de gemeenteraadsverkiezingen.

 

“Soms is een koude sanering van de fractie niet verkeerd. Alleen de echte ridders blijven zo over.”

Aldus PVV-Kamerlid/ridder Dion Graus. Via Twitter.

 

“Ja. Dat is leuk, want de NOS maakt nooit zulke series. Zij zijn een beetje degelijk en braaf in de Koninklijk Huis-verslaggeving. Of, braaf: ze registreren vooral. Dat moeten ze ook doen, maar wij kunnen nu laten zien dat die vorsten heus niet allemaal lieverdjes waren. Neem Willem III, dat was echt een malloot. Depressief met woedeaanvallen.”

Depresief én woedeaanvallen…nee, dat zijn meestal geen brave en degelijke lieverdjes. Eelco Bosch van Rosenthal – zelf NOS’er – in NRC Handelsblad over zijn NOS-serie Het Koninkrijk die vrijdagavond begint. Bij de NOS.

 

“Doe Dordrecht een plezier en ga weg. Ik betaal als burger goud geld om alle PvdA-parasieten van dit eiland af te krijgen. Met ruim 750k euri belastinggeld in d’r zak kan ze vast wel ergens een mooi huisje vinden, zo ver mogelijk weg. Wordt de buurvrouw van Kathleen Ferrier en kom nooit meer terug. Jij blij, wij blij.”

Ook in Dordrecht heeft men het niet meer zo op de PvdA. Jonathan klaagt over ‘verschrikkelijk veel oude PvdA’ers die de staatskas leegzuigen’ en nagelt Jannie Loos nogmaals aan de schandpaal.

 

“A handful of Dutch journalists applauded as Obama took to the stage. Pathetic”

Klapvee spelen. Dat doen we graag en goed. Het liefst voor onszelf maar als Obama een keer net doet alsof hij Duitsland én Nederland én Beligië heus niet allemaal dezelfde shit van nul waarde vindt doen we het ook wel even voor Obama. Was toch altijd al een held van die ‘objectieve’ journalisten nietwaar? Via boze tweet van niet-Nederlandse journalist.

 

“Bizar. Politie staat bij mn vrouw op de stoep. Wat ik bij actie in Petten doe. Ik was er gesignaleerd.”

NOS-verslaggever Ilan Sluis wordt goed in de gaten gehouden. Want persvrijheid en de democratische rechtstaat, dat moeten we niet willen natuurlijk. Nu maar hopen dat hij niet depressief wordt en woede-aanvallen krijgt. 

 

“Er worden vaker weerloze mensen in elkaar geragd door lichtgetintiërs dan dat Wilders schandalige opmerkingen maakt over Marokkanen.”

Johny Quid van Geenstijl.nl zegt dingen die minstens een miljoen kiesgerechtigden ook denken, en waarschijnlijk nog vele miljoenen kiezers extra die liever niet van zichzelf weten dat ze dit denken maar het stiekem toch doen. En nu weer vooruit!

 

“Als je iemand nodig hebt die hard loopt, dan moet je een neger hebben.”

Schande! Racisme! Een patroon van in de samenleving! Allemaal de schuld van Wilders/Geenstijl! Oh wacht…het was Midas Dekkers. U kent hem wel. Die bioloog. Maakt wel eens programma’s bij de Vara enzo. Maar, heeft hij ongelijk? Op VK.nl.

 

“Als ik besluit om een wereldreis te maken, dan moet ik mijn baan opzeggen, want ik kan niet beiden tegelijkertijd. Veel vrouwen willen een topbaan én twee kinderen én op yoga én iets van de wereld zien én een leuke man. Dat kan niet. Ouders vertellen het hun kinderen ook: je mag niet een ijsje, een tractor én naar de bios. Het is of-of. Anders kom je in de knoop. Of er iets als zwangerschapsdiscriminatie bestaat, moet de politiek overigens beslissen. Zo zie je maar dat het man-zijn bepaalde voordelen met zich meebrengt. Overigens zijn er ook nadelen. Mannen gaan over het algemeen zeven jaar eerder dood. Daarmee ga ik ook niet naar Rutte om te zeggen dat het allemaal een schande is. Zolang een vrouw ervoor kiest om geen kinderen te nemen, is er niets aan de hand. Kinderen zijn een blok aan het been en een vrouw baart haar eigen blok aan het been.”

Schande! Seksisme! Tijd voor een nieuwe feministische golf! Allemaal de schuld van Wilders/Geenstijl! Oh wacht…het was Midas Dekkers. U kent hem wel. Die bioloog. Maakt wel eens programma’s bij de Vara enzo. Maar, heeft hij ongelijk? Op VK.nl.