Studentenrecept: vegapizza met spinazie, noten en brie

28-03-2014 17:39

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

GOEDENAVOND. Wiehoe, wat hou ik er van dat het ‘s avonds langer licht is. De foto’s worden eindelijk weer een stuk fatsoenlijker! :D Nu moet ik wel zeggen dat ik vanavond echt een extreem fotogeniek maaltje at, deze pizza met o.a, brie, honing en noten. En! Het was hartstikke lekker. Vet machtig, maar echt superlekker.

Nodig voor één persoon: pizzadeeg (zelf gokken hoeveel je nodig hebt) – een handje studentenhaver (gemixte noten met rozijnen) – 2 flinke handen spinazie – 1/2 brie – handje strooikaas

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.