Niemand heeft zin om met dit weer uren in de keuken te staan. Daarom deze meatless monday een makkelijk recept dat zo klaar is en waar je eindeloos mee kunt variëren. Vervang de champignons voor cherrytomaatjes of voeg geroosterde pijnboompitjes toe. Zo makkelijk kan het zijn.
Voor 3 personen
– 300 gram mie (of een andere pasta)
– 250 gram champignons
– 1 courgette
– 125 gram creme fraiche
– 50 milliliter droge witte wijn
– Eetlepel peterselie (gedroogd of vers)
– Theelepel salie
– Twee eetlepels citroensap
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– Peper en zout
– Eventueel pijnboompitjes en/of 400 gram cherrytomaatjes
Bereid de pasta zoals op de verpakking staat.
Snipper de ui en fruit ‘m vier minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de champignons in vieren en voeg ze daarna samen met de teentjes knoflook (geperst) toe aan de ui. Bak de champignons vijf minuten mee en snijd ondertussen de courgette. Voeg deze samen met de creme fraiche, citroensap, de peterselie en de salie toe.
Warm de saus goed door en voeg de wijn toe en roer de saus goed door terwijl je het op middelhoog vuur doorwarmt. Voeg eventueel nu de tomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af, schep op de borden, verdeel de saus en garneer met geroosterde pijnboompitjes.
Beeld: Shutterstock