Binnenland

Methode Wim ‘Iceman’ Hof kost weer een leven

02-07-2016 12:11

Er is weer een beoefenaar van de ademtechnieken van ‘Iceman’ Wim Hof gestorven. De techniek, die onder andere het inhouden van de adem behelst, werd door een Nederlandse man toegepast in een zwembad in zijn woonplaats Hainan, China. Hoewel Hof’s bedrijf Innerfire na drie eerdere sterfgevallen waarschuwingen op de site plaatste om de oefeningen niet in het water te doen, bleek dit niet voldoende om volgelingen duidelijk te maken dat niet ademen in een zwembad een weinig heilzaam idee is.

Hof’s zoon en bedrijfsleider van Innerfire, Enahm Hof, noemt de kwestie ‘knap lullig.’. Hij stelt dat volgelingen van de Hof-methode voldoende gewaarschuwd zijn. “Overal op onze site en bij al onze uitingen waarschuwen we mensen, meer kunnen we niet doen.” Of het een wellicht een idee is om mensen überhaupt niet te adviseren extreem lang niet te ademen, vermeldt het verhaal verder niet.

Disclaimer, voor de zekerheid: Gebruik uw barbecue niet binnenshuis. Scharen zijn niet voor inwendig gebruik. Gebruik, als u een hoog hangend lampje moet verwisselen, een goedgekeurde keukentrap en niet uw kat om op te staan. Haal regelmatig adem. Vergeet u een ademhaling? Ga dan uit het water en adem alsnog diep in. Controleer garnalen die langdurig op de verwarming hebben gelegen, goed op bederf alvorens ze aan oma te geven. Laat kinderen niet zonder toezicht op de A10 spelen.