Media & TV

Bonusquote: dagblad Trouw voedt graag uw kinderen op (want u mishandelt ze maar)

04-08-2016 14:12

 

“Het hoort bij hun leeftijd dat jongeren grenzen verkennen, hun leven anders inrichten dan hun ouders en dus niet en masse staan te trappelen van ongeduld bij de deur van musea of kerken in Zuid-Europa. Maar als vooral bier en mixdrankjes hen naar het zuiden lokken, geeft dat te denken. Het is het zoveelste bewijs dat alcohol op een ongezonde manier verweven is geraakt met de belevingswereld van jongeren.

Wie thuis zelf royaal rondgaat met de bierfles, wijn of sterke drank, moet niet verbaasd zijn als zijn kinderen dat voorbeeld volgen. Ouders die, zoals deze krant meldde, alcohol inkopen voor hun 16-jarig kroost dat op de camping verblijft, steken hun hoofd in het zand. Met goed opvoeden heeft dat nog maar weinig te maken, welbeschouwd schaadt het vooral die kinderen. In gewone mensentaal heet dat dus kindermishandeling.

De mening van de krant, verwoord door leden van de hoofdredactie en senior redacteuren.”

 

Hoi ouders! Dat u dus even weet: bij dagblad Trouw bemoeit niet alleen de hoofdredactie zich met de opvoeding van uw kinderen maar óók de senior redacteuren (Blendle-link). Het kan namelijk niet de bedoeling zijn dat u zelf gaat nadenken over hoe u uw kinderen opvoedt in 1952 2016. Nee hoor, laat dat nadenken maar aan de journalisten van Trouw over. Daar zijn ze voor tenslotte, om na te denken over wat u allemaal moet in uw leven.

Trouw is een zogenaamde ‘kwaliteitscourant‘. U weet wel, zo’n medium dat u nieuws hoort te brengen. Maargoed, nieuws, feiten, objectiviteit…dat is toch allemaal passé man! 2016 is het jaar van de subjectieve wegkijk, de voorlieg, het deugen en het moraliseren. Of dacht u werkelijk dat u geen imbeciel bent?

Vakantie-doe-tip: vul voor ‘alcohol’ ‘heupschuddende beatmuziek’ in en u weet wat de hoofdredactie en senior redacteuren van Trouw in 1958 allemaal vonden.

Wij zijn nu wodka zuipen (en uitdelen) op een jongerencamping. Daarna Elvis luisteren en ons haar tot oover den ooren laten groeien. Proost!