Opinie

Mensen met een Mening – Donderdag editie

17-04-2014 19:28

“Zaterdag dus. Ik heb er zin in!”


Parijs-Roubaix wielerwinnaar Niki Terpstra reageert op Twitter op de rondvaart door de grachten die hij krijgt aangeboden. De overwinningstocht werd door Peter Kwint eerst min of meer bij wijze van grap geopperd, maar gaat nu toch écht door.

 

“We weten er wel van, maar kijken de andere kant op. Sterker nog, we laten ons er heel cynisch over uit. In de afleveringen zeg ik tegen de kijkers om zich voor te stellen dat het om hun kinderen gaat. Het is maar toeval dat onze wieg in Nederland stond. We hadden ook in zo’n land geboren kunnen zijn. Nou, als mensen dat snappen, dan is het goed.”

Peter R. de Vries heeft een nieuw programma dat zéker ‘geen goede-doelenprogramma’ is, maar wel misstanden in de ‘Derde Wereld’ aan de kaak moet stellen. Het publiek moet nog even wennen aan verminkingen en kinderarbeid.

 

“Kom je Samsom in de gang tegen en je zegt netjes ‘goedemorgen’, dan kijkt hij je al aan met zo’n blik van wat-moet-je-van-me.”

Anoniem D66-Kamerlid in Elsevier deze week over de toestand waarin PvdA-partijleider Diederik ‘uiterst gespannen’ Samsom verkeert. Hij lijkt de PvdA niet meer in de hand te hebben.

 

“Een Europese volksvertegenwoordiging vereist een Europees volk. En dat is er niet.”

Anoniem Commentaar in NRC Handelsblad over het legitimiteitsprobleem van het Europees Parlement dat steeds meer macht krijgt zonder dat de Europese kiezer er warm voor loopt.

 

“Het vervolgen van politici omwille van hun mening hoort niet thuis in een democratie. De rechterlijke macht is geen politiek instrument. Het is de taak van politici om, gedekt door de vrijheid van meningsuiting, verwerpelijke standpunten met inhoudelijke argumenten te bestrijden. Zoals Voltaire het ooit puntig formuleerde: ‘Ik ben het niet eens met wat je zegt, maar ik zal het recht om het te zeggen tot de dood toe verdedigen.'”

Landelijk Voorzitter van de JOVD Christiaan Kwint en vice-voorzitter Tom Leijte in een opiniestuk in NRC Handelsblad. Ze vinden de eventuele vervolging van PVV-leider Geert Wilders ‘onze democratie onwaardig’.

 

“Ik hoor mensen vaak zeggen dat het makkelijker is om jood of moslim te zijn in Groot-Brittannië dan in een seculier land. De tolerantie die bij het christendom hoort, maakt dat andersgelovigen ook meer de ruimte krijgen.”

David Cameron spreekt zich uit, zo vlak voor de paasdagen.

 

“Heerlijk! Daar maak ik me graag schuldig aan. Je moet ertegen kunnen, maar ik heb een paar vrienden die elkaar onderling hele avonden kunnen afzeiken. Het komt dan regelmatig voor dat we om ons heen verbaasde blikken zien van mensen die daar helemaal niets van begrijpen.”

Presentator Winston Gerschtanowitz houdt van ‘afzeikhumor’.