Communicatiefolder Nijmeegse universiteit doet fatsoenscrackdown op zuipende studenten

22-08-2016 18:35

Volgens het Nijmeegse studentenmagazine VOX hebben studenten en aankomen eerstejaars studenten veel te veel gezopen tijdens de traditionele ‘campuscantus’, een semi-corporaal knorren zuipfestijn dat onderdeel is van de eerstejaarsintroductie. Tijdens de cantus dit jaar werd zo’n 3350 liter elementair studentenvocht getankt, wat neerkomt op zo’n twee liter de baas/hertje.

En dat mag dus niet van glossy VOX, in tegenstelling tot het onafhankelijke Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) (lol @ D66-banner) geen écht studentenblad maar een door de communicatieafdeling van de Radboud Universiteit onderhouden deugdzame informatie- en propagandafolder waar men nog immer waarschuwt voor nozems met haar tot over den ooren en ontaarde heupschuddende beatmuzak.

Volgens VOX is twee liter per lid abonnee aankomend abonnee genoeg voor een ‘alcoholvergiftiging’.

Een geraadpleegde internist bevestigt dit en laat weten dat ‘hierover niet zomaar de schouders kunnen worden opgehaald’, waarop de bezopen studenten in kwestie ongetwijfeld hun schouders ophaalden en het opnieuw op een zuipen hebben gezet.

Het terechte alcoholgebruik onder studenten ligt al jaren onder vuur. Sinds de Nederlandse maatschappij steeds verder verrubberentegeliseert mag er ook niet meer worden gedronken omdat ook dat risico met zich mee brengt (maar wel leuk is en genot levert) en alles met een risico waar mensen van kunnen genieten moet kapot in de rubberentegelmaatschappij.

Om tegemoet te komen aan de eisen van drammende rubbertegelleggers beloofde de Raad van Bestuur van de Radboud Universiteit strenger te zullen controleren op alcoholmisbruik. Zo werd het voor minderjarigen verboden alcohol te drinken tijdens de introductie en was de frisdrank tijdens de cantus verplicht goedkoper dan het bier.

Maar (heel gek), ondanks de lage prijs voor frisdrank wilden de studenten toch gewoon bier zuipen. Tot grote woede van VOX, de rubbertegelstichting en alle andere burgers die graag zouden zien dat het voortaan rustig blijft omdat ze zelf als student wel hebben mogen genieten, en zelf wél alcoholist zijn, waardoor nu iedereen die lol moet worden ontnomen omdat ze anders te vaak wakker worden van het gebral.

‘VO! Ad fundum.