Media & TV

Bonusquote: Dieuwke Wynia over haar vertrek bij DWDD

08-09-2016 11:37

 

“In 2011 zou Wynia ook al vertrekken. Maar toen bedacht zij zich – ook omdat Van Nieuwkerk zijn lot aan het hare verbond: zij weg, dan hij ook weg. Dat wilde Wynia niet op haar geweten hebben.

Is dit het einde van DWDD?
‘Welnee. Het programma kan ook zonder mij verder. Ten eerste doe ik het samen met Matthijs. Ten tweede zit er een goede, grote redactie. Het programma wordt gemaakt door vijftig mensen.’

Wat voor programma’s gaat uw bedrijf maken?
‘Weet ik nog niet precies. Ik maak al elf jaar wat ik zelf leuk vind, dus het zal wel in die lijn liggen. Dus infotainment.’

Een dagelijkse talkshow?
‘Zou kunnen.’

Met Matthijs van Nieuwkerk?
‘Zolang hij DWDD blijft maken nog niet, maar zodra hij daarmee stopt, hoop ik van harte dat wij weer samen gaan werken.’ ”

 

Interview met Dieuwke Wynia in NRC. Het venijn zit ‘m in de staart: ze hengelt opzichtig naar Matthijs van Nieuwkerk om weer met haar samen te werken. In het verleden was Van Nieuwkerk ook al meerdere maken gecharmeerd door de aanbiedingen van commerciëlen. Kijk dus vooral niet gek op als over niet al te lange tijd een soort van DWDD te zien is bij de commerciëlen. Terecht, want dat is waar DWDD hoort en beslist niet bij de NPO.

 

Lees ook: Dieuwke Wynia verlaat DWDD.