Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

14-05-2014 19:23

“De laatste categorie en dan zit uw werk er alweer op. Het was niet heel erg ingewikkeld, he?”


Ivo Niehe vindt zijn rol al gastheer bij de Koning Willem I prijs duidelijk interessanter dan die van Koningin Maxima, die de prijzen uitdeelt. Met beeld, via de Telegraaf.

 

“Ik heb geen stress. Ik ben een hartstikke slimme jongen dus dat moet wel goed komen.”

De pas 17-jarige Richairo Zivkovic staat met FC Groningen in de finale van de play-offs, maar moet tussendoor nog wel zijn havo eindexamen maken.

 

“Balans tussen financiële discipline en noodzakelijke investeringen herstellen: Een begrotingstekort vraagt om bezuinigingen, maar economische groei en meer werk vragen om investeringen. De Brusselse regels hebben dat laatste verhinderd. De euro is te duur, en zelfs landen als Duitsland en Oostenrijk stimuleren publieke investeringen niet. Het gevolg is dat herstel in Europa ver achter bij dat in de Verenigde Staten ligt waar Obama en Bernanke wel de investeringen hebben durven stimuleren. Daarom stelt de PvdA de werkloosheidnorm van 5 procent voor. Laten we bovendien niet vergeten dat het echte ‘tekort’ is dat de generaties die verloren dreigen te gaan.”

PvdA-lijsttrekker Paul tang in NRC Handelsblad over zijn eigen plan om Europese lidstaten boetes te geven wanneer zij deze norm niet halen.

 

“We moeten dat nu doen. Ik had liever ook een effectief Europees beleid gehad, maar Italië laat ons gewoon geen andere keus door de deur wagenwijd open te zetten.”

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum pleit in de Telegraaf voor grenscontrole’s.

 

“Hitler roept Joden op: stem NSB”

Oud-GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi denkt het zijne van de oproep van Geert Wilders aan Marokkanen om PVV te stemmen.

 

“Het grootste deel wat je produceert gaat naar het buitenland. Ik kan echt Hollande of Merkel niet meer onder ogen komen als een deel van die troep daar ook terecht komt. (-) Je maakt Nederland dan de risee van Europa.”

Premier Mark Rutte vreest de toorn van buitenlandse collega’s als de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande als Nederland de wietteelt toch zou gedogen en zou reguleren. Dat blijkt uit een interview dat RTV Noord-Holland woensdag met de premier had.

 

“Auto’s zijn de gebruiksonvriendelijkste apparaten op aarde. Alles in een auto lijkt vormgegeven door dat neefje dat ooit die website voor je maakte waar je zo snel mogelijk vanaf wilde. Waarop dingen stonden te knipperen en wereldbollen ronddraaiden in een woeste cocktail van Comic Sans en HTML 1.0. Ik weet ook hoe het komt: echte nerds fietsen. Die rijden geen auto.”

Jeroen Wollaars lijkt welhaast een auto-fobie te hebben, wij vragen ons af waarom.

 

“Sûnt ik mei pensjoen bin, ha wy wer wat mear tiid om jûns fuort. De lêste jierren kinne wy dan ek wat faker nei de Lawei. Ik sil der grif wol wer in pear leuke foarstellings yn fine kinne. “

Jan Bolhuis heeft tegenwoordig wat meer tijd om naar voorstellingen in ‘de Lawei’ te gaan, dat komt goed uit, want het nieuwe programmaboekje wordt nu net per trekker rondgebracht.