Opinie

Bonusquote: NPO-medewerkster wordt bedreigd, ‘schuld van TPO’

12-10-2016 09:38

 

“Vanaf het moment dat ik begon met activisme, en dan bedoel ik écht activisme (mijn mening onder andere fysiek en met naam en toenaam onderschrijven, bedoel ik dan), ondervind ik veel weerstand. En dat is uiteraard ook je doel als activist: diezelfde weerstand doorbreken en proberen om te vormen naar jouw ideaalbeeld (hoewel ik vaak al tevreden ben als mensen überhaupt gaan nadenken, maar daarover een andere keer). Maar de laatste tijd schrik ik steeds vaker van het type weerstand wat ik ondervind. Mensen schelden me uit, bedreigen me, en vooral: hitsen anderen tegen me op (thanks, TPO). En dat is soms best eng, dat geef ik toe. Soms retweet ik het één en ander, maar ik wil deze mensen ook niet teveel podium geven. En de politie doet niets ‘want ik ben links dus mijn schuld’ (ook daarover later meer).”

 

Ene Anne Fleur, een Gooisch bangalijsthertje hockeymeisje dat de puberteit uitwoont uitdiept door volkomen links-radicaal te gaan op vrijwel alles, maar dan ook echt beyond Femke Halsema-radicaal, en als dank daarvoor een rolletje kreeg in een suikerzoet EO-tv-programma (NPO) heeft sinds kort ontdekt wat het betekent om prominent aanwezig te zijn in de grote bak dampende poep die ‘debat’ in Nederland heet.

Zelf denkt ze, uiteraard, dat het alleen ‘rechts Nederland’ is dat los gaat op ‘links’ maar wij kunnen Fleurtje uit eigen ervaring vertellen dat het andersom precies hetzelfde is. Inderdaad, dat is soms best eng. Maarja, iets met hitte en een keuken waaruit je altijd weer kunt weggaan. Je mág twitteren, het hoéft niet hè? Je mág op kosten van de belastingbetaler in TV-programma’s vertellen dat je zo links belangrijk bent dat je ‘doodsbedreigingen’ krijgt, maar het hoéft niet. Erger nog, anderen mogen dan óók wat terugzeggen hè? Hoge bomen —> wind vangen.

Maar waarom dit nu toch allemaal de schuld is van TPO ontgaat ons echt volkomen (alles was toch al de schuld van Geenstijl sowieso?). Zoeken wij op ‘Anne Fleur’ in de intens boeiende geschiedenis van TPO dan komen wij vooral zachtgeile studentikoze artikelen van ene Anne Fleur Leenders tegen, overduidelijk niet de Anne Fleur uit dat boterzachte EO-programma.

Of het moet die keer zijn dat we de openbare tweets waarin Anne Fleur blijkt geeft van superverschillige linkse tolerantie en eist dat de GroenLinks-jongeren TPO voortaan no-platformen. Is dat ook al ophitsen? Vreemd: worden opgehitst door je eigen tweets, dan doe je toch iets niet goed.

Verder hebben wij geen idee waar en wanneer wij iemand tegen dit Gooische tofupopje hebben opgehitst, maar we laten ons graag overspoelen door slagregens van bewijzen die deze gesubsidieerde linkse laster kunnen onderbouwen, zodat we aangifte tegen onszelf kunnen doen.

We kunnen niet wachten.

screen-shot-2016-10-12-at-09-45-36