Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

03-06-2014 19:12

“Het duurt langer dan wij wenselijk vinden en daar worden wij ook niet blij van”

Ook Jan van Zanen, de burgemeester van Utrecht, baalt van het feit dat er voorlopig geen prostitutie in Utrecht is.

 

“Wijlen mijn wijze grootvader zei eens: “Wantrouw mensen die Shakespeare citeren; de kaft van een citatenboek is ijskoud en hard.”

Jeroen Weghs countert VARA’s Francisco van Jole, wanneer hij met Shakespeareteksten komt aanzetten.

 

“Ik hoorde van Grishaver dat er plannen zijn om het monument van Jan hogerop te brengen en iets schuin te plaatsen. Ik vind dat een grove schending van de creatieve schepping van mijn man. Het zijn verdomme geen zonnepanelen. Zoals het monument er nu ligt, zo is het bedoeld en zo moet het blijven.”

Karina Wolkers is woedend op het Nederlands Auschwitz Comité, dat een tweede monument vlakbij het Auschwitzmonument van haar overleden man Jan wil plaatsen.

 

“Annechien Steenhuizen is inderdaad zwanger. Hier bij de NOS hebben we haar allemaal al uitbundig gefeliciteerd!”

NOS Hoofdredacteur Marcel Gelauff doet net alsof hij blij is dat hij zijn oogappel straks weken/maanden moet missen.

 

“De voormalige voorzitter van de Tweede Kamer, de VVD’er Frans Weisglas, zei gisteren op de radio bij BNR dat de onverkwikkelijkheden in 50Plus het aanzien van de politiek schaden. „Het is meer een puberpartij dan een ouderenpartij geworden.” Een waar woord. Hij sprak de hoop uit dat de partij snel van het toneel verdwijnt. Dat is uiteraard aan de kiezers om te bepalen. Maar als het gebeurt, dan heeft 50Plus dat alleen aan zichzelf te wijten.”

Het immer anonieme Commentaar in NRC Handelsblad. Nu over de perikelen bij 50Plus.

 

“Het is lang geleden dat Nederlandse burgers geld moesten lenen om in hun primaire levensbehoefte te voorzien, zoals nu met het leenstelsel. Het wordt op deze manier maar een kleine stap om de werkeloosheidsuitkering om te zetten in een lening, die betaal je weer terug als je weer een betaalde baan hebt gevonden. Ook op de AOW kun je zo bezuinigen en terugbetalen uit de erfenis.”

Ingezonden brieven-schrijver Hugo Hölscher ziet het donker in in NRC Handelsblad.

 

“Een dubbelmandaat zou voor de PVV wel grote risico’s met zich meebrengen. Het dwingt Wilders, als enig lid oppermachtig, in een spagaat. Het kostte al veel moeite om de partij met fracties in twee gemeenteraden en de Provinciale Staten in het gareel te houden. Als Wilders de aandacht verlegt naar Brussel, moet hij het Haagse werk noodgedwongen delegeren. Dat is nou niet zijn sterkste punt. De vraag is bovendien aan wie? Een talent als Joram van Klaveren is weg, Martin Bosma wordt te weinig ambitieus gevonden en Fleur Agema niet zakelijk genoeg. Harm Beertema, de opvolger van Louis Bontes in het fractiebestuur, gedraagt zich wel erg als poetsvis, zoals elke organisatie er wel eentje kent. Sietse Fritsma zou een optie kunnen zijn, wordt gezegd. Maar mag hij alleen op de winkel passen als de baas in Brussel is? Het leed bij 50Plus bewijst dat politici doorgaans meer ambitie hebben.”

Politiek commentator Paul Jansen van de Telegraaf over de overeenkomsten tussen 50Plus, Henk krol en Geert Wilders.

 

“Meerderheid vd Tweede Kamer buigt voor Marokkanen-lobby en stelt stemming over Van Woerkom uit. Lafaards. De man zei wat half NL denkt.”

Geert Wilders spreekt zich weer eens uit op Twitter.