Opinie

Mensen met een mening – donderdageditie

05-06-2014 19:33

“Je kunt beter helemaal niet met vrouwen in discussie gaan”

De Russische president Poetin zet Hilary Clinton op haar plaats, nadat zij hem vergeleek met Hitler.

 

“Ervaringsdeskundige Olcay Gulsen mist alleen een Keeper dan is haar qualitatieve onderzoek compleet”

Volgens Olcay Gulsen gaan alle voetballers vreemd. Haar ex-vriend en tevens ex-voetballer Edgar Davids zette haar vanmorgen op haar nummer.

 

“Is uw verdediging thuis net zo sterk als die van het Nederlands elftal?

De politie in Leiden denkt geinig te zijn wanneer het informatie rondom woninginbraken twittert.

 

“De Argentijnse hockeyster Luciana Aymar, acht keer verkozen tot wereldspeelster van het jaar, is te ver doorgeslagen. Zij heeft gewoon neptieten en zo’n beetje haar hele gezicht laten botoxen. Je kunt je afvragen of je dat moet willen, maar het kan wel. Het is oké om topsporter te zijn én er vrouwelijk uit te zien.”

Fatima ‘Rabobank’ Moreira de Melo doet sportief over haar collega uit Argentinië. In het Algemeen Dagblad.

 

“Wanneer mensen het feminisme ter sprake brengen, heb ik zoiets van, mijn god. Het boeit me gewoon niet zoveel”

Zangeres Lana del Rey vindt dat je gewoon lekker moet doen waar je zelf zin in hebt. Via de collega’s van PowNed.

 

“Op universiteiten lopen veel gemotiveerde, maar ook veel minder gemotiveerde studenten rond. Sowieso veel te veel studenten. Een groot deel van hen wordt opgeleid tot werkloze. Dat is jammer voor hen en jammer voor de samenleving.”

(…)

“We zouden voortaan moeten gaan bepalen wie wel naar de universiteit mag en wie niet. Wie hoge cijfers heeft gehaald op de middelbare school, krijgt meer kans op een plekje dan iemand met alleen maar zes-minnen. Daarnaast is er dan nog de mogelijkheid tot toelatingsexamens en intakegesprekken. Zo pik je de juiste jongens en meisjes er uit.”

Teun van de Keuken laat in zijn column in het Parool zijn licht schijnen op het sociaal leenstelsel.

 

“Ik weet dat ik nu definitief het vertrouwen verlies van mevrouw Ouwehand maar ik ben na zes jaar vegetariërschap weer wat gevarieerder gaan eten.”

Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) doet tijdens het Schaliesgas-debat een ontboezeming tegenover Partij voor de Dieren-Kamerlid Esther Ouwehand.

 

“Het land verzuurt. Grapjes zijn geen grapjes meer. Problemen kunnen niet meer benoemd worden. Elke uitspraak wordt onder het vervormende vergrootglas van de racisme industrie gelegd.

Over van alles en nog wat moeten precieze regeltjes worden gemaakt om de lieve vrede te bewaren. Het wordt erger en erger. Steeds meer zuur. Steeds meer agressie.

Nederland was ooit een ontspannen samenleving met vrijheid van meningsuiting. Daar is niets meer van over, want er is een nieuwe kaste van beroepsallochtonen ontstaan die de oorspronkelijke Nederlanders hun wil op legt, onder het mom: Wen er maar aan. Wij zijn hier, wij blijven, wij hebben een Nederlands paspoort en dus zijn we Nederlanders.”

Van die Joost Niemöller kun je veel vinden, maar hier heeft hij toch wel een puntje.