Media & TV

15.000 euro voor één jonge journalist

11-06-2014 15:09

Ben jij een jonge, getalenteerde journalist? En wil jij jezelf bezig houden met innovatie en onderzoek in de journalistiek? En daar mogelijk ook nog eens vijftienduizend euro mee verdienen? Dat kan, deze zomer! Vereniging Veronica organiseert de tweede editie van de 4de Verdieping, dé journalistieke bootcamp voor jonge, getalenteerde journalisten. Tijdens de tweede editie van de 4de Verdieping, in augustus, staan innovatie en onderzoeksjournalistiek centraal. Samen met professionals en andere jonge journalisten die net afgestudeerd zijn of dat binnenkort gaan doen, ga jij op zoek naar vernieuwingen binnen de onderzoeksjournalistiek. Wat kan beter, wat kan erbij in het medialandschap? Wat mist er? Welke kansen blijven liggen? Wat moet absoluut wél gebeuren? En… welke onderzoeksvragen zijn nu nog onbeantwoord? Dat zijn vragen waar jij misschien het antwoord op hebt. Als je dat hebt, dan is Veronica daar ontzettend benieuwd naar.

Het project

Op 2 augustus vindt de selectiedag plaats. Een vakjury kiest dan de beste 24 deelnemers uit. Op 6 augustus start dan de echte bootcamp en wordt er – samen met ervaren professionals – nagedacht over en gewerkt aan onderzoeksvragen en nieuwe vormen of toepassingen binnen onderzoeksjournalistiek. Een bijzondere ervaring! Weinig vrije uren, hard werken, maar wel vreselijk leerzaam.
https://www.youtube.com/watch?v=FW40IhY_lsM
De 4de Verdieping selecteert op 15 augustus twaalf deelnemers die van 18 tot en met 20 augustus nog even doorwerken. In een ‘pressure cooker’-vorm gaan deze twaalf aan de slag met een case van Veronica. Wat die case is, dat houden we nog even geheim.

Een kans op 15.000 euro

Wat al wel bekend is, is dat uit die laatste twaalf deelnemers één deelnemer naar huis gaat met een cheque ter waarde van 15.000,- euro aan freelance-opdrachten bij het ANP en ThePostOnline. Een prachtige start van een carriere als freelance journalist. Deelnemers in spé kunnen zich vóór 20 juli aaanstaande opgeven. Dat kan door een cv en korte motivatie te mailen naar [email protected]. Je wordt dan uitgenodigd voor de selectiedag op 2 augustus, waar aan de hand van enkele opdrachten wordt bepaald of je door mag naar de bootcamp. Je mag je opgeven als je nog studeert aan een opleiding journalistiek of als je net bent afgestudeerd.

Vereniging Veronica

Vereniging Veronica heeft voor zichzelf een aantal kerntaken gesteld. De vereniging wil bijdragen aan goede, onafhankelijke (onderzoeks)journalistiek en aan innovatie binnen die journalistiek. Zo is Veronica eigenaar van het ANP en ThePostOnline.Een belangrijk speerpunt van de vereniging is jeugd en de ontwikkeling van talent.