Een maaltijdsalade hoeft niet altijd vol te zitten met lege koolhydraten die uit pasta komen. Tenzij je gaat sporten, zijn er alternatieven waar je veel langer op kunt teren. Op deze meatless monday dan ook een maaltijdsalade met avocado, tomaat en koriander! Lekker met een frisse courgettesoep erbij!
Voor 2 personen
– Twee avocado’s
– Drie tomaten
– 150 gram feta (of witte kaas)
– Een broccoli
– Een flinke hand verse koriander
– Een groot blik groene kidneybonen
– Een zak veldsla
– Peper en (gekruid) zout
Snijd de broccoliroosjes eraf in kleine roosjes en kook ze vijf minuten. Giet ze af en laat ze goed afkoelen. Laat ondertussen ook de groene kidneybonen goed uitlekken.
Snijd de avocado en tomaten in blokjes. Doe deze samen met de veldsla, de uitgelekte kidneybonen, de afgekoelde broccoli en de feta bij elkaar. Knip dan de koriander klein en doe deze ook door de salade. Breng op smaak met een beetje peper en zout en eventueel sap en/of rasp van een limoen.
Beeld: Shutterstock