Het voetbal begint om zes uur, en dat betekent dat om half zes aan tafel wel echt even belangrijk is. Zodat je om vijf voor zes met je biertje en een goed gevulde maag voor de TV kunt zitten. Een fijne pasta die goed vult kan ook prima zonder vlees zo op meatless monday.
Voor 2 personen
– 250 gram verse ravioli
– 90 gram pesto
– Rode ui
– Twee teentjes knoflook
– 250 gram champignons
– 200 gram asperges
– 250 gram doperwtjes
– 75 gram rucola
– 65 gram pijnboompitjes
– Een handje basilicum
– Eventueel walnoten
– Peper en zout
– Olijfolie
Breng water aan de kook voor de ravioli. Verse ravioli is met een minuut of zes klaar. Snijd ondertussen de rode ui fijn en fruit ‘m aan in een pan met wat olijfolie.
Snijd ook de champignons en de knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan en laat ze op middelhoog vuur warm worden terwijl je de asperges van het houtachtige uiteinde ontdoet en halveert.
Voeg de asperges en de doperwtjes samen met de pesto toe aan de champignons. Snijd nu de basilicum klein en voeg deze ook toe aan de pan. Giet de ravioli af en meng deze door de saus. Laat de boel nog even doorwarmen op laag vuur terwijl je de pijnboompitjes en eventueel walnoten roostert. Breng de boel op smaak met peper en zout.
Schep de pasta op de borden en garneer met de pitjes, noten en de rucola.
Beeld: Shutterstock