BOB krijgt jaar cel na dodelijk ongeval

27-06-2014 10:01

Een 20-jarige man uit Beesd die als zogenoemde BOB een ongeval veroorzaakte waarbij drie inzittenden op slag overleden, krijgt 1 jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vrijdag beslist. Ook krijgt de man een rijverbod van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

De toen 18-jarige man reed 14 oktober 2012 na een avondje stappen 200 kilometer per uur op de A2 bij Hedel, berekenden analisten. Hij verloor de macht over het stuur, slipte en vloog achterwaarts via de berm een talud af. Via de lucht crashte de auto tegen een bovenleidingsportaal van het lager gelegen spoor. Hij had niet gedronken en brak zelf drie rugwervels.

Gewaarschuwde hulpverleners troffen de auto om het portaal heen gevouwen. De bestuurder zei tijdens de rechtszaak dat hij zich niets meer van het ongeluk herinnert.

De officier van justitie had naast het rijverbod 15 maanden cel waarvan 5 voorwaardelijk geëist. De rechtbank weegt iets zwaarder mee dat de man sinds het ongeluk het openbare leven volledig mijdt en sociaal geïsoleerd leeft in zijn woonplaats. De dood van de drie vrienden schokte Beesd.

(ANP)