Megaclaim voor dronken agent na kogelregen

02-07-2014 08:38

De inmiddels ontslagen politieagent Brendan Cronin en de stad New York kunnen een megaclaim van 90 miljoen dollar (ruim 65 miljoen euro) tegemoet zien voor een kogelregen die hij uit zijn dienstpistool op Joe Felice en Robert Borrelli liet neerdalen nadat hij starnankel dronken aan het werk was gegaan. De mannen overleefden de schietpartij maar ternauwernood.

Cronin was op 29 april met een patrouillerondje bezig toen hij het duo bij een stoplicht spotte. Zonder dat de mannen iets fout hadden gedaan draaide Cronin zijn raampje open en leegde hij zijn magazijn. In totaal vuurde de agent 13 kogels op het duo af. Direct na het voorval werd Cronin door collega’s ondervraagd en hij was dusdanig van de wereld dat hij zich helemaal niets meer van zijn actie kon herinneren.

Na de dronken schietpartij werd Cronin direct uit het korps gegooid, maar daar blijft het voor hem vermoedelijk niet bij. Felice en Borrelli willen nu maar liefst 45 miljoen dollar per man hebben. Overigens kwam Felice niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Hij werd zes keer geraakt door een politiekogel en liep daarbij verwondingen op aan zijn longen, armen en bovenlijf, weet New York Post.