Binnenland

Eberhard van der Laan vaart weer mee met Gay Pride

17-07-2014 14:59

Voor het eerst sinds 2010 vaart de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan weer mee met de Gay Pride. Dat bevestigt zijn voorlichter tegen de website Amsterdam Gay Pride.

Vakantie

De afgelopen drie edities was Van der Laan immers telkens op vakantie en nam loco-burgemeester Eric van der Burg de honneurs waar. Dit jaar onderbreekt Van der Burg er zelfs zijn vakantie voor. Van der Laan, nog steeds vechtende tegen prostaatkanker, vaart mee op de bestuursboot, die als eerste door de grachten zal varen. Daarop bevinden zich ook mensen van het Ministerie van Defensie, Waternet, De Nederlandsche Bank en de gemeente Amsterdam.

Van der Laan is niet de enige burgemeester die mee zal varen door de Amsterdamse grachten. Naast Van der Laan zullen ook de burgemeesters van Almere, Annemarie Jorritsma en Maastricht , Onno Hoes (u weet wel, de man van Albert Verlinde) meevaren.

Vengaboys

Mocht u dit jaar zin hebben om langs de grachten te gaan staan, kijk dan vooral even uit naar de zogenaamde Geurboot. Hier staan namelijk de Vengaboys op. De boottocht vindt dit jaar op zaterdag 2 augustus plaats.