Een makkelijk doch gezond recept kan ook gewoon op meatless monday. Aangezien het barbecueweer wel voorbij is, een simpele pasta met walnoten en champignons.
Voor 4 personen
– 100 gram walnoten
– 200 milliliter room
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 400 gram paddenstoelen
– 2 theelepels tijm
– 30 gram verse peterselie
– 450 gram spinazie
– 300 gram tagliatelle
Rooster de walnoten. Houdt een kwart apart en blend de rest samen met de room tot een egale massa.
Snipper het uitje en fruit deze in de olijfolie, een minuut of vijf. Pers de knoflook en voeg deze samen met de paddenstoelen en de tijm toe aan de pan. Bak de paddenstoelen zo’n drie minuten op hoog vuur.
Voeg nu de walnotencreme, de spinazie en peterselie toe en laat zo’n tien minuten zachtjes koken. Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Garneer met de overgebleven walnoten