Sport

Ploeg plakt geen datum op rentree Cavendish

16-05-2017 12:48

SAN JOSE (ANP/BELGA) – Mark Cavendish fietst weer, maar wanneer de Britse sprinter zijn rentree in het peloton maakt staat nog lang niet vast. ,,We leggen geen druk op hem'', zei Rolf Aldag, manager van wielerploeg Dimension Data en vertrouweling van de ex-wereldkampioen. Cavendish fietste op 18 maart in Milaan-Sanremo zijn laatste wedstrijd. Hij had eerst last van een enkelblessure, gevolgd door de ziekte van Pfeiffer. De ploeg noemde half april de Tour de France als mikpunt.

,,We willen er geen datum op plakken", zei Aldag in de Ronde van Californië. ,,Als je dat doet, ga je misschien overhaast te werk en dat zou zijn herstel niet ten goede komen. Iedereen die ooit Pfeiffer heeft gehad, weet dat het herstel lang kan duren. Het belangrijkste nu is zijn gezondheid."

Cavendish zat op 29 april weer voor het eerst op de fiets. Aldag: ,,Maar of je het fietsen of trainen moet noemen, weet ik ook niet. Hij moet nog heel voorzichtig zijn. Het gaat in kleine stapjes, na elke training gaan we na hoe hij zich voelt. Hij krijgt ook nog regelmatig bloedcontroles om na te gaan hoe het met zijn waarden is gesteld."