Sport

Bertens in Rome in drie sets langs Niculescu

16-05-2017 15:09

ROME (ANP) – Kiki Bertens staat in de tweede ronde van het WTA-tennistoernooi van Rome. De 25-jarige Nederlandse speelster begon zwak tegen de Roemeense Monica Niculescu, maar won uiteindelijk wel: 2-6 6-2 6-1.

Bertens, die vorige week in Madrid de kwartfinales bereikte, neemt het in de tweede ronde op tegen de Amerikaanse Catherine Bellis, die met 6-4 7-6 te sterk was voor de Japanse Misaki Doi. De achttienjarige Bellis staat 53e op de mondiale ranglijst. De twee speelsters tennisten op het hoogste niveau nooit eerder tegen elkaar.

Het was voor Bertens, de nummer twintig van de wereld, haar eerste overwinning op Niculescu. De vorige twee ontmoetingen, in 2015 en 2016, had de Wateringse verloren. Die beide wedstrijden waren echter op een hardcourtbaan en niet op gravel, zoals in Rome.

In de eerste set werd Bertens door de mondiale nummer 48 drie keer gebroken. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en brak Bertens twee keer de service van de Roemeense. Het verzet van Niculescu was gebroken en Bertens speelde de partij in de derde set overtuigend uit.