Bladen

Jason Orange stapt op bij Take That

24-09-2014 23:48

LONDEN – Jason Orange is opgestapt bij Take That. De 44-jarige zanger vertelde het de andere bandleden vorige week, meldt Mirror.

Orange liet woensdag in een verklaring weten dat hij trots is op wat de Britse boyband door de jaren heen heeft bereikt, maar dat hij niet wil meedoen aan het opnemen en promoten van een nieuw album. Hij bedankt de andere leden, ‘die voor mij als broers zijn’.

Volgens Orange kreeg hij twijfels over het doorgaan met de band aan het eind van de tournee die volgde op het succesvolle album Progress (2010). “Er is geen ruzie geweest, alleen een beslissing van mijn kant dat ik dit niet langer wil doen. Ik weet hoezeer Mark, Gary en Howard genieten van het schrijven en maken van muziek, en ze weten dat ze mijn volledige steun hebben als ze verder gaan.”

“Dit is een trieste dag voor ons”, lieten de drie overgebleven leden (Gary Barlow, Mark Owen en Howard Donald) weten. “Het vertrek van Jason is voor ons zowel professioneel als persoonlijk gezien een groot verlies.” Ze voegen eraan toe dat ze beseffen dat het geen gemakkelijke beslissing was van de zanger.