HILVERSUM – Guus Meeuwis viert in 2015 dat hij precies 20 jaar in het vak zit. Ook staat de volkszanger dan voor de 10e keer in het Philips Stadion met zijn Groots met een zachte G-concert. Om dit te vieren brengt hij een nieuw album uit, Hollandse Meesters, en grijpt hij het jubileum aan om lang gekoesterde dromen in vervulling te laten gaan. Dat maakte hij dinsdagavond in RTL Late Night bekend.
“In plaats van terug te kijken naar wat we hebben bereikt, heb ik de agenda leeg geveegd om te vieren waar we zijn gekomen. Dit gaan we doen door in de aanloop naar de jubilea te ondernemen wat ik altijd al wilde doen, niet voor mogelijk had gehouden of simpelweg te druk voor was. De projecten die hieruit voort zijn gekomen noemen we samen: Het Jubileumjaar”, aldus Guus.
Het album, dat hij samen met New Cool Collective Big Band heeft gemaakt, wordt op 17 oktober gelanceerd in het Rijksmuseum. In het huis van de Hollandse Meesters van de schilderkunst, speelt hij klassiekers uit de Nederlandstalige muziek die hem inspireerden zelf Nederlandstalig te gaan zingen. De eerste single van zijn nieuwe album Opzij is nu al beschikbaar op iTunes.
Pop-uprestaurant
Iets heel anders op zijn wensenlijst is een eigen restaurant. Samen met sterrenchef Dick Middelweerd kookt Guus vier dagen lang voor gasten in een eigen pop-uprestaurant, Gustaaf. Ook gaat een grote droom van de Brabantse zanger in vervulling. Hij gaat op 24 mei optreden in The Royal Albert Hall in Londen. “Het optreden daar in Londen wordt de kers op de Jubileumtaart. Dat is toch wel de zaal der zalen. Alle grootheden hebben daar gestaan, van Frank Sinatra en The Beatles tot Adele. Ik had de wens al lang, maar durfde het niet te hopen. Het is niet heel vanzelfsprekend om daar als Nederlandstalige zanger te gaan staan. Nu gaat het dan toch gebeuren. Ik vind het ongelooflijk!” vertelt Guus.
En om het lijstje compleet te maken, gaat hij samen met Johnny de Mol een eigen tv-programma presenteren, genaamd Meeuwis & De Mol maken vrienden. Guus: “Het is een programma geworden met wat mij betreft de juiste ingrediënten: vriendschap, muziek, koken en veel lol.”