Nieuws

Stoffelijke overschot gevonden in Bunschoten

04-06-2017 12:38

In Bunschoten is ‘een stoffelijk overschot gevonden’, zo wordt er gemeld. De politie doet onderzoek. Op dit moment is niet bekend of het om de vermiste 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten gaat.

Update 16:30 – Het lichaam dat zondag werd gevonden in Bunschoten lag in een sloot bij het industrieterrein De Kronkels. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Het onderzoek is volgens de politie nog in volle gang. ,,Op dit moment wordt sporenonderzoek gedaan en specialisten werken minutieus naar het slachtoffer toe”, meldt de politie op Twitter. (ANP)

Update 14:50 – De politie heeft de familie van Savannah op de hoogte gesteld van de vondst. Dat zou, benadrukt een woordvoerder, echter niet per se iets zeggen over de identiteit van het gevonden lichaam.

Update 13:40 – De technische recherche is gearriveerd en er is onder meer een helikopter ingezet om beelden vanuit de lucht te maken. Een woordvoerder kon niet zeggen hoelang het duurt voordat er duidelijkheid is over de identiteit van het slachtoffer. Het lichaam zou zijn ontdekt door een voorbijganger.

Gevonden lichaam bij Bunschoten

Het lichaam is gevonden bij het industrieterrein De Kronkels, aan de rand van Bunschoten. Een groot deel van het gebied is door de politie afgezet.

Zoektocht

Gisteren werd in dezelfde regio ook al het lichaam van een ander 14-jarig meisje gevonden. Zij kwam om het leven ‘door een misdrijf’, zo wist de politie toen te vertellen. Er werd toen niet uit gegaan van een verband tussen beide voorvallen. Mensen in Bunschoten maakten zich echter grote zorgen on Savannah en besloten daarom een zoekactie naar Savannah te starten. Volgens de initiatiefnemers kwamen er zondag zo’n zevenhonderd mensen uit het hele land helpen.

Het lijkt er nu op dat het lichaam niet tijdens deze zoektocht is gevonden. “Voor zover nu bij ons bekend hebben we daar niet gezocht. We zijn er wel vlakbij geweest”, zegt Wolter Huizkes, coördinator van de zoektocht tegenover RTL Nieuws. Dat zou dus betekenen dat het lichaam onafhankelijk van de door burgers opgezette speuractie door iemand is gevonden.

 

Lees ook

(TPO/ANP)