Bladen

Vervolg Twin Peaks in de maak

06-10-2014 21:48

LOS ANGELES – Regisseur David Lynch liet het eerder deze week al doorschemeren. Na 25 jaar is vanaf 2016 een nieuw seizoen van de serie Twin Peaks te zien.

Lynch bevestigde maandag het vermoeden dat de Amerikaanse cultserie een vervolg krijgt. ”Twitter-vrienden… Het gaat weer gebeuren”, schreef de Twin Peaks-bedenker. De regisseur wakkerde de geruchten hierover vrijdag aan. Hij stuurde een cryptisch berichtje de wereld in waaruit viel op te maken dat er een vervolg in de maak is.

Fans van de serie moesten even geduld hebben nadat seizoen 2 in 1991 eindigde met een cliffhanger. Maar het wachten wordt beloond; makers Lynch en Mark Frost werken aan negen nieuwe afleveringen die zich afspelen in deze tijd en doorgaan op het laatste seizoen, schrijft Variety.

Volgend hoofdstuk

Frost noemt de nieuwe afleveringen ‘een volgend hoofdstuk in een verhaal’ en zegt dat de overgang van 25 jaar een belangrijk element zal worden. In de nieuwe Twin Peaks moeten oude en nieuwe kijkers aan hun trekken komen, vindt Frost. “Het is voor alle kijkers die zich in de steek gelaten voelden toen de serie plotseling eindigde en ook hopen we veel nieuwe kijkers te trekken.”

Of de serie slechts een eenmalig vervolg krijgt, weet Frost nog niet. “Dat zal moeten blijken. Als we een leuke tijd hebben en iedereen vindt dat er meer moet komen, kan ik me voorstellen dat we doorgaan.”

Het is nog niet bekend welke acteurs in het nieuwe seizoen te zien zijn.