Media

Vrouw krijgt sms’jes van overleden oma

16-10-2014 15:19

SOUTH SHIELDS – Een Engelse vrouw schrok zich een hoedje toen ze onlangs een sms’je ontving van haar oma. De grootmoeder is drie jaar geleden overleden.

De 22-jarige Sheri Emerson uit het Engelse South Shields verloor haar oma in 2011. De op haar 59ste aan darmkanker overleden Lesley Emerson werd begraven met een aantal favoriete voorwerpen, waaronder haar mobiele telefoon. Haar kleindochter Sheri had, net als andere familieleden, de gewoonte om haar zo nu en dan nog een sms’je te sturen: dat bood troost.

Zo ook vorige week woensdag, toen ze oma een berichtje stuurde over gezinsperikelen. Donderdag kreeg ze tot haar schrik antwoord. “Ik waak over je en het gaat allemaal goed komen”, stond er in. “Gewoon doorgaan.”

Grap

“Ik werd even niet goed toen ik dat las”, zegt Sheri tegen The Shields Gazette. “Ik was geschokt en wist niet wat ik ervan moest denken.” Sheri stuurde een berichtje terug met de vraag wie de sms had gestuurd, en kreeg als antwoord: “Een verontrustende vegetariër.”

Toen haar oom Graham het nummer belde, kreeg hij een man aan de lijn die uitlegde dat hij het nummer een paar weken geleden had gekregen. Hij dacht dat de sms’jes die hij van de Emersons kreeg, afkomstig waren van vrienden van hem die een grap wilden uithalen en bood zijn excuses aan. Graham is woedend op de provider, die had beloofd dat het nummer van zijn moeder niet aan een ander gegeven zou worden. “We sturen in onze familie de hele tijd berichtjes aan elkaar. Door haar te sms’en, bleven we ons met haar verbonden voelen.”