Entertainment

‘Weer winnen voelt precies hetzelfde’

19-10-2014 00:00

AMSTERDAM – Voor de tweede keer nummer 1-dj van de wereld worden, voelt voor Hardwell precies hetzelfde als de eerste keer. “Waaaaaaah!!! Gillen, schreeuwen, feesten!”

De 26-jarige dj uit Breda is zaterdagnacht door het dolle heen. Hij heeft net in de Amsterdam Arena de trofee uitgereikt gekregen die hoort bij de toppositie in de DJ Mag Top100. Zijn handen trillen er helemaal van als hij het glimmende blok optilt. “Deze is goud. Die van vorig jaar was zilver”, zegt hij glunderend.

“Dit is zó vet. Ik ben echt super blij. Voor de tweede keer winnen voelt weer net zo te gek.” Met de overwinningsroes komt ook de opluchting. “Er valt een last van mijn schouders. De druk liep steeds verder op de afgelopen maanden. Zal ik het weer zijn? Of toch niet? Het is niet makkelijk om die positie vast te houden.”

Prijs van de fans

Wat hij het afgelopen jaar heeft gedaan om weer nummer 1 te worden? “Vooral heel veel toeren. En heel veel muziek maken. Eigenlijk gewoon alles wat ik het liefste doe.” Hij heeft de titel opgedragen aan zijn fans. “Dit heb ik alleen aan hen te danken.” Hardwell benadrukt dat de ranglijst draait om de populairste dj’s, niet per se de besten. “Het is een prijs van de fans.”

Sinds zijn overwinning wereldkundig werd, staat zijn telefoon roodgloeiend. Hij is er alleen nog niet aan toegekomen alle felicitaties te lezen. De hele wereld wil zaterdagnacht iets van de superster. En dat zal nog wel even zo doorgaan.