Sporten of betalen

10-08-2012 13:30

Langstudeerders aan de Universiteit Utrecht kunnen maar beter zorgen dat ze heeeeel goed worden in een sport. Op die manier maken ze nog een kans om onder de boete uit te komen. Er komt namelijk een speciaal fonds voor de heffing die studerende topsporters moeten betalen als ze te lang over hun studie doen.Veel topsporters zouden worden getroffen door de langstudeerboete omdat ze vaak tijdelijk hun studie staken om zich volledig op het sporten te kunnen richten. Met het fonds kunnen ze dit blijven doen.

Het geld wordt beheerd door het Utrechts Universiteitsfonds en komt van giften van alumni. De universiteit en het Rijk dragen daar niet aan bij.

Of topsporters die studeren aan de Hogeschool Utrecht ook aanspraak kunnen maken op geld uit het fonds is nog niet bekend. Het College van Bestuur zal in september over de zaak spreken, aldus een woordvoerder van de hogeschool tegen RTV Utrecht.

Hockeyster Marilyn Agliotti, roeiers Inge Janssen en Kai Hendriks studeren aan de universiteit Utrecht en nemen deel aan de Olympische Spelen. Aan de Hogeschool studeren olympiërs Annemiek de Haan (roeien), Carlien Dirkse van den Heuvel (hockey), Wouter Brus (atletiek) en Marleen van Iersel (beachvolleybal).

Zwemster en student aan de Hogeschool Utrecht Lisa den Braber doet mee aan de Paralympics, net als handbikebegeleider Gerhard Joling.

De olympische sporters van de hogeschool en universiteit worden in september of oktober gehuldigd.