“Zo is het evenmin belangrijk of de reiziger die op een vertraagde trein wacht, een vrouw of een man is. Dat de NS besloten heeft, reizigers per 10 december niet meer aan te spreken met ‘dames en heren’, maar met ‘beste reizigers’ kan daarom geen reden zijn voor ophef. Een vergelijkbaar besluit van de gemeente Amsterdam leidde deze week wel tot smalende reacties.
Gewone burgers met een wel erg androgyn uiterlijk hebben het lastiger. Op het werk bijvoorbeeld. Daar kunnen ook transgenders van meepraten. Het is voor hen moeilijk om een baan te behouden of te krijgen.
Maar het past in de maatschappelijke tendens om eenduidige vormen van gender of seksuele voorkeur niet meer voorwaarden voor maatschappelijke acceptatie te laten zijn, bijvoorbeeld op het werk.
Ooit konden volwassen vrouwen kiezen tussen twee categorieën: mevrouw of mejuffrouw. Niemand mist die indeling meer. Sterker nog, de term mejuffrouw leidt al gauw tot lacherigheid.”
Was getekend, de hoofdredactie van Trouw. Waarmee duidelijk is geworden: Trouw voert een specifieke agenda die helemaal niets met objectieve journalistiek heeft te maken maar alles met het aan de lezer opdringen van een politiek-ideologisch wereldbeeld. Want ‘transgenders’ en ‘mensen met een androgyn uiterlijk’ (lol) hebben het moeilijk en die moeten worden beschermd door Trouw, arme slachtoffers dat het zijn.
Tot zover Trouw, tot zover het jaar des Heeren 1782, terug naar anno 2017. (Blendle-link.)