LONDEN – Onderzoekers hebben ‘s werelds eerste sprankelende appel gekweekt. Bij het eten van het stuk fruit komt heel veel bruisend sap vrij, waardoor het net lijkt alsof je een slok appelsap met prik binnenkrijgt.
Het sap van de Paradis Sparkling-appel bruist alleen in je mond. Dus bij het persen van het stuk fruit gebeurt niets. ”Het heeft een zachte structuur, met een knapperige bijt. De appel heeft hele grote cellen die opengaan in je mond, waardoor veel zuur en suiker vrijkomt en het gevoel creëert van frisdrank”, legt Robert Maierhofer, productiemanager van kweekbedrijf Lubera, uit aan Mirror.
De ‘sprankelende appel’ ontstaat echter niet zo maar. Jaren van onderzoek gingen eraan vooraf. Sterker nog: de val van de Berlijnse Muur speelt een rol in de totstandkoming van het stuk fruit. Na de val van de Muur kon Lubera namelijk naar Oost-Duitsland waar ze de zoete Resi-appel vonden die vervolgens gekruist kon worden met de knapperige Pirouette-appel.
De appels moeten vanaf het voorjaar van 2015 in de winkels liggen. Maar de appelfanaten die niet kunnen wachten, kunnen alvast een appelboom aanschaffen voor 43 euro. Lubera heeft namelijk al zo’n 100 bomen in voorraad die het bijzondere stuk fruit dragen.