Media

81-jarige oma wordt padvindster

12-11-2014 10:45

OMAHA – Marilyn Vleck koesterde nog één grote levenswens. De oma uit Omaha wilde altijd al padvindster worden en deze droom ging op haar 81e verjaardag in vervulling.

Marilyn wilde als klein meisje al dolgraag bij een scoutingclub. ”We waren arm en konden de contributie niet betalen”, legt haar zus Donna Lahoda uit aan KMTV. Haar zus besloot Marilyn te verassen voor haar 81e verjaardag en belde Girl Scouts of America om te vragen of ze een oud uniform hadden dat ze misschien cadeau kon geven.

Maar in plaats van een tweedehands kaki pakje op te sturen besloot de nationale scoutingclub van Amerika om Marilyn in haar gelederen op te nemen. De oma kwam bij de begingroep, de Daisy’s, terecht. Doorgaans zitten meisjes tussen de 5 en 7 jaar oud in deze categorie. Marilyn is dan ook de oudste Daisy ooit die in een groep wordt opgenomen.

De bejaarde dame is dolblij met haar status als Daisy. ”Ik ben er trots op om er een te zijn. Wie wordt er nou een padvindster op haar 81e? Alles is mogelijk”, reageerde de gelukkige Marilyn.