Media

Copyrightbaas ging naar hoeren ‘voor de zaak’

13-11-2014 08:24

MADRID – Pedro Farré is in een Spaanse rechtbank met de billen bloot gegaan. De ex-baas van copyrightwaakhond SGAE moest uitleggen waarom hij de bedrijfscreditcard had geplunderd en waarom er 40.000 euro was gespendeerd aan hoerententen. Zijn reactie, ‘was voor de zaak’, viel slecht bij de rechter.

Volgens Farré moest hij het geld wel van de creditcard halen. Zakelijke klanten moesten in de watten worden gelegd en op tijd worden voorzien van een natje en een droogje. En de hoeren dan? Allemaal in het belang van de Spaanse copyrightzaak, volgens Farré. De rechter was het overduidelijk niet met meneer de waakhond eens, schrijft Público. “Dit is echt de grootste onzin ooit”, zou hij gezegd hebben. De eigenaar van Farré’s favoriete hoerentent hielp de gevallen zakenman ook niet echt. In de rechtszaal bevestigde de eigenaar dat Farré doorgaans alleen naar zijn verwenverblijf kwam en er hele nachten met dames doorbracht.

De kans is groot dat Farré een behoorlijke naheffing gaat krijgen en mogelijk zelfs gevangenisstraf. Of dat zo is, hoort hij later als de rechter een definitieve uitspraak doet.