Kijkbuiskansen: Groundhog day, Glee en de Terugkeer van Kiefer

06-12-2011 18:00

Groundhog day, RTL7, 20: 30 uur – Ah, een klassiekertje vanavond. Bill Murray, toch al een held op zich, in het vermakelijke eposje Groudnhog day. Vastzitten in een tijdlus, en dat allemaal omdat je als weerman een jaarlijks bosmarmottenevenement moet verslaan. Vanwege zijn culturele waarde – ‘groundhog day’ is bijvoorbeeld synoniem geworden voor een doodsaaie situatie waar geen einde aan lijkt te komen – is de film in 2006 opgenomen in de National Film Registry. En terecht. Bill Murray is een icoon op zich.

Glee, RTL5, 20: 30 uur – Naar het schijnt wordt vanavond de eerste aflevering van seizoen drie van Glee uitgezonden in Nederland. Ondergetekende heeft ooit eens vier minuten van een aflevering uitgezeten en kon maar tot een conclusie komen: wtf? Een heteroseksuele man naar Glee laten kijken is hetzelfde als hem vragen of hij zittend wil gaan plassen: dat doe je gewoon niet, ook al spettert het minder. Menig man ondergaat liever een rectaal touche dan een vluchtig ogenblik Glee. Een nucleaire holocaust is humaner. Toch kan een bepaald soort vrouwen niet zonder. Mannen in maillots met hoge falsetstemmetjes als de helden van deze tijd. Na ons de zondvloed.

Online: aankondigingen nieuwe seizoen

Het middenseizoen komt eraan: series die in januari starten om het publiek te binden. Fox heeft net zijn aankondigingen gedaan. Nieuw zijn Alcatraz en Touch. De setting van Alcatraz kunt u raden. Het is een scifi-drama rond onverklaarbare gebeurtenissen (gaap). Toch stond de serie op lijstjes met meest verwachte series. We wachten af dus. Touch kan je zien als de Terugkeer van Kiefer, van de maker van Heroes. Bovennatuurlijk dus, zie de trailer.

Altijd leuk: Nevermind The Buzzcocks S25E10, met Cilla Black als host en Tiffany Stevenson, Rizzle Kicks, Holly Willoughby en Angelos Epithemiou als gasten.

Vers: 2 Broke Girls S01E11. Two And A Half Men S09E11. Gossip Girl S05E10. How I Met Your Mother S07E12.

The Daily Show: Jon neemt afscheid van Herman Cain – of steak zoals hij hem ziet. Speciaal verslaggever John Oliver duikt in directe democratie in Californie, waar Amazon.com misbruik van maakt. Maar ja, “freedom takes many forms”. Oorlogsfotograaf Ben Lowy is te gast.

The Colbert Report: Speciaal segment: when will the end times end? Wist u bijvoorbeeld dat het vliegveld van Denver een 2012 fall-out bunker heeft? En dat de landingsbanen eigenlijk een swastika zijn? Herman Cain doet niet meer mee . Jimmie Johnson is te gast. Hij doet aan autoracen bij NASCAR.