Binnenland

Alleen missie in Mali ligt nog stil

05-10-2017 14:01

RIJEN (ANP) – Van de 22 militaire missies die vorige week werden stilgelegd naar aanleiding van de uitkomsten van een OVV-onderzoek naar een fataal ongeluk met een mortiergranaat, ligt alleen de missie in Mali nog stil. De nieuwe Commandant der Strijdkrachten (CDS) Rob Bauer heeft dat donderdag gezegd nadat het commando aan hem was overgedragen.

Bauer is de opvolger van generaal Tom Middendorp die naar aanleiding van het rapport over het mortierongeluk in Mali opstapte.

Het OVV-onderzoek naar het ongeval in Mali was aanleiding om een extra controle uit te voeren in de missiegebieden. De veiligheid van munitie en opslag, medische opvang en andere operationele procedures werden gecontroleerd om het thuisfront gerust te stellen.

Hervat

Bauer vertelde dat in 21 van de 22 missiegebieden alles in orde was en de operatie is hervat. Alleen in Mali is meer tijd nodig om de aanbevelingen van de OVV op te volgen. De operatie ligt daar nog stil en militairen trekken er niet op uit. Wanneer de missie in Mali hervat kan worden, durfde de commandant nog niet te zeggen.

Nederlandse militairen zijn op dit moment onder andere actief in Afghanistan, Irak en Litouwen.