Media

‘Homogenezer’ nu zelf getrouwd met man

20-11-2014 12:26

HUGO – De ex-leider van een Amerikaanse actiegroep die beweert homoseksuelen te kunnen ‘genezen’, is nu zelf getrouwd met een man. John Smid is dit weekend in het dorpje Hugo (Oklahoma) in het huwelijksbootje gestapt met zijn partner Larry McQueen, meldt The Independent donderdag. De twee leerden elkaar drie jaar geleden kennen en hebben sinds een jaar een relatie.

Smid stond van 1990 tot 2008 aan het hoofd van Love in Action, die in 2005 het wereldnieuws haalde. De organisatie probeerde de seksuele voorkeur van tieners te veranderen tijdens behandelsessies. Er volgden meerdere protesten tegen de organisatie, die ruim twee jaar geleden haar naam veranderde in Pad naar Herstel.

Smid heeft altijd zijn uiterste best gedaan om zijn seksuele gevoelens te negeren, en is zelfs twee keer getrouwd geweest met een vrouw. Maar hij is uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat dat niet werkt en brak met Love in Action.

Smid komt pas sinds een paar jaar openlijk uit voor zijn homoseksualiteit. Hij had er altijd het volste vertrouwen in dat er “iets zou gebeuren” waardoor zijn seksuele voorkeur zou veranderen, maar er gebeurde niets. “En nu heb ik gezien mijn leeftijd niet heel veel goede jaren meer over”, legt hij uit. “Ik kan de rest van mijn leven niet zo doorgaan. Ik blijf niet proberen iets te bereiken dat er toch nooit komt.”