Weten & Tech

‘Gamers balen van nieuwe Apple-reclame’

26-11-2014 13:05

CUPERTINO – Een nieuwe Apple-reclame heeft voor enige ophef onder gamers gezorgd. Dat meldt technologiesite Re/code. In het spotje is te zien hoe Jimmy Fallon en Justin Timberlake de nieuwe game Vainglory spelen op hun iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

De presentator en zanger prijzen de A8-chip in de smartphones aan. Die chip ‘brengt gaming naar een hoger niveau’, zegt Fallon. “Ik bedoel, als je van dat soort dingen houdt.” Timberlake valt hem bij: “Ja, als je van dat soort dingen houdt.”

In het filmpje praten de twee wel erg enthousiast over Vainglory, waarbij gametermen als ‘vain crystals’, ‘minion candy’ en ‘eclipse prisms’ de kijker om de oren vliegen. Niet iedereen kan erom lachen.

Op Reddit blijkt dat sommige gamers niet blij zijn met de manier waarop hun hobby wordt neergezet. Zij omschrijven de reclame als tenenkrommend en beschamend. Toch vinden veel YouTubers het spotje wél amusant. Slechts een kwart geeft de reclame een duimpje omlaag, al vallen andere Apple-spotjes doorgaans iets meer in de smaak.