Humor

God moet getuigen in misbruikzaak!

20-12-2011 16:30

De Tweede Kamer vindt in meerderheid dat er een parlementair onderzoek moet komen naar het grootschalige kindermisbruik binnen de kerk. Niet alleen kardinalen, bisschoppen en priesters zouden moeten worden gehoord, ook de paus en de Almachtige Vader zelf moeten dan getuigen. Om vast te stellen of er sprake is van een doofpot of criminele organisatie (met als doel het misbruiken van kinderen) moeten ook de eindverantwoordelijken aan de tand kunnen worden gevoeld.

De Eeuwige Publiciteitsschuwe Vader heeft nog niet op de zaak gereageerd. Hij wordt continu uit de wind gehouden door zijn plaatsvervanger op aarde en diens ondergeschikten. God heeft zich letterlijk en figuurlijk in nevelen gehuld.

Onduidelijkheid
De management-top van de kerk beroept zich in veel gevallen op de wil van de Heer. Zo zou de plicht van een celibatair leven door God de vader zijn ingesteld. Anderen beweren dat de kerkleiding dit autonoom heeft ingevoerd, maar daarover bestaat nog veel onduidelijkheid.

Nog nooit heeft Hij zich direct uitgesproken. Er zijn verslagen van gesprekken met Hem, maar die kunnen worden gekwalificeerd als hearsay en zijn niet juridisch houdbaar. Het wordt tijd dat God verantwoordelijkheid neemt voor de misstanden binnen zijn instituut en voor eens en altijd duidelijk maakt wat wél en wat niet uit zijn koker komt.

God, dat uw afgevaardigden hebben gefaald is klip en klaar. De vraag is of zij dit uit uw naam deden of niet. God, getuig of zwijg voor eeuwig.

Hoogachtend,

Jeroen Weghs