Kijkbuiskansen: The Green Mile en Reality TV

27-12-2011 18:00

The Green Mile, RTL4, 20:30 uur – Er zijn maar weinig mensen die deze verfilming van het Stephen King-feuilleton nog niet gezien hebben, toch is deze film het herkijken waard, zelfs als u een hekel hebt aan Tom Hanks. Niet omdat u dan nieuwe dingen zult ontdekken – zo ingenieus zit The Green Mile niet in elkaar – maar omdat het gewoon een mooie film is: sentimenteel en bikkelhard tegelijkertijd, en met fantastische personages. De reusachtige neger John Coffey, even dom als schattig en paranormaal begaafd. Het misselijke etterbakje Percey Wetmore, gemeen, talentloos en mieterig. Wild Bill Wharton, een totaal losgeslagen enfant terrible. En natuurlijk Edward Delacroix met zijn muizencirus. Death Row in de jaren 30 van de vorige eeuw, met old sparky als heer en meester. Kijken.

Uit de kast, NED3, 21:20 uur – Arie Boomsma gaat jonge homoseksuelen weer uit de kast trekken in een nieuw seizoen Uit de kast. Vanavond is de streng-gereformeerde Corné aan de beurt. Dat moet wel mooie tv opleveren: de combinatie homoseksualiteit en de onbegrensde liefde en warmte van religieuze mensjes saat namelijk al jaren garant voor keihard conflict, dreiging met hellevuur en zielsverwoesting. Hield Jezus eigenlijk wel van homo’s of genas hij ze? Boomsma als intermedium. Dat wordt lachen.

Online
De meeste series liggen tijdens de Kerstvakantie op hun gat, dus er zijn niet veel nieuwe afleveringen te bekijken. De realityseries gaan echter wel rustig door, en daarbij gaat het al lang niet meer alleen om samen in een huis zitten of vaders en zoons die samen motoren in elkaar schroeven. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe aflevering van Pawn Stars, een serie over -inderdaad- een Lommerd. (S03E89) En er is Made in Chelsea, een realityserie over het leven in de bekende wijk Chelsea in Londen. (S02E12)

Nog meer vers: realityseries American Pickers (S04E05) en Braxton Family Values (S02E06). Verder nog een nieuwe aflevering van Closer. (S07E15)

Vergeet u ook The Daily Show en The Colbert Report niet, zij blikken nog steeds terug op de beste onderdelen in de shows van het afgelopen jaar.