Column

BRIEFJE VAN JAN – Aan al mijn lezers

16-03-2018 07:24

LEGO

Lieve lezers,

Ik kan het natuurlijk gaan hebben over D66-minister Kajsa Ollongren die er welbewust voor heeft gekozen dat frauderen met de stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen volgende week mogelijk is. Of over PvdA-Eurocommissaris Frans Timmermans die de volledig gecorrumpeerde benoeming van Martin Selmayr tot secretaris-generaal van de Europese Commissie goedpraat. Of over de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg, die ons het racistische rariteitenkabinet BIJ1 met als opperwappie de voormalige paaldanseres Sylvana Simons hebben gebracht.

Maar ik wilde het een keer luchtig houden.

Gewoon even lol.

Weten jullie nog van die persvoorlichter van GroenLinks die eerst niet ontslagen werd nadat ie een stagiaire had aangerand en voor oud vuil ’s nachts op straat had achtergelaten? En toen toch maar wel, omdat zélfs de geitenwollensokkenclub wel aanvoelde dat die zaak een keer naar buiten zou komen als het een politieke tegenstander zou uitkomen? En dat die persvoorlichter, toen de eerste Haagse #metoo-zaak inderdaad geopenbaard werd, door GroenLinks al helemaal van de website gejorist was? En dat partijleider Jesse Klaver toen met een brok in de keel mocht vertellen hoe verschrikkelijk hij het allemaal vond voor de betreffende stagiaire?

Nou, zelfs dáár blijkt nu een D66-luchtje aan te zitten.

Je kunt tegenwoordig tegen niks ranzigs aanlopen, of er zit een D66-luchtje aan, lijkt het.

Want wat twitterde het Hilversumse D66-kandidaat-raadslid Ineke Vosman op 10 januari van dit jaar toen er voor het eerst kritiek kwam op de #metoo-beweging?

“Je kunt ook doorslaan in alles”.

En wie is het Hilversumse D66-kandidaat-raadslid Ineke Vosman dan wel?

Nou eh… De moeder van de aanrander van GroenLinks.

Dus, op 10 januari, in de periode dat haar zoon wegens een #metoo’tje persona non grata werd bij de quinoakneuzen van GroenLinks, meldde uitgerekend dit D66-kandidaat-raadslid dat ze het helemaal eens was met de 100 Franse actrices die vonden dat #metoo aan het doorslaan was en dat “flirten moet mogen”.

“Flirten moet mogen.”

Uhuh.

Dat naast de partijleider met zijn Scheveningse omkoopneukhut en zijn Oekraïense hoeren- en snoerenreisje met Kamerlid Kees Verhoeven ook op het laagste niveau bij D66 mensen actief zijn met een ernstig gemankeerd normbesef, dat is toch humor?

Het lijkt me trouwens nog leuker als de Hilversummers die ondanks a) de partijleider, b) de moord op democratische vernieuwing en c) ‘Kajsa’s Road to Censorship’ op D66 willen stemmen, Ineke Vosman met voorkeurstemmen in de gemeenteraad kiezen. Een stuk of 250 stemmen en het is gelukt!

En dat zo’n aanrandingsapologeet dan in debat moet met een niet nader te noemen VVD-raadslid dat het rechtlijnig drammen heeft uitgevonden…

Groet,

JanD

Stop '66

PS. Maar je hebt altijd schoft boven schoft. Kijk maar: