Column

Moeder niet blij met dochter want zwak geslacht, mag daarover menopauzeren op site ‘kwaliteitscourant’

27-05-2018 17:32

Gender disappointment‘! Omdat de problemen in Eerstewereldland Nederland al bijna net zo groot zijn als in Syrië of Somalië. Goed dat er eindelijk eens aandacht aan wordt besteed door een ‘kwaliteitsplatform’ als Viva Libelle Margriet Vice Volkskrant.

Bent u in de rouw vanwege een doodgeboren kindje, miskraam, aan een vreselijke ziekte overleden kind of anders namelijk? Dan is het goed om te weten dat er ook moeders zijn die een jongetje willen maar een meisje krijgen of omgekeerd, maar verder een kerngezond en levend kind hebben, die ook in de ‘rouw’ zijn. Echt waar! Staat op de site van de Volkskrant! Een meisje krijgen terwijl je een jongetje wilt en dat dan met droge ogen doodleuk vergelijken met ‘een rouwproces’. Zonder dat iemand van zo’n ‘kwaliteitsmedium’ ook maar één kritische vraag stelt.

WAT ERG!

Vreselijk mensen, een baby krijgen met ‘het verkeerde geslacht’ (lol) WAT ERG! WAT! EEN! LEED! Zomaar een gezond kind krijgen met niet het juiste geslacht naar keuze, hoe wreed kan het leven zijn. Je zult al jaren hartstochtelijk verlangen naar een kind terwijl het maar niet wil lukken en dan dit onder ogen krijgen. Dan ga je toch spontaan weer dat ene zinnetje van Reve over die brandende poppenwagen dat een kutwerk binnenrijdt gebruiken.

Verdriet omdat je een gezond kind krijgt…dit gaat in elk geval niemand ooit kunnen uitleggen in vrijwel overal buiten Noord-West Europa. “Hallo? Congo? Hoe is het daar? Wat? Ebola? Erg zeg! Maar hier is het ook erg hoor. Ja, gender disappointment! Ja, inderdaad, zeg ik, heel erg! Ja, dank je. Jullie ook veel sterkte!”

Hoofdredacteur ziek?

Hoe heeft het in zó weinig tijd toch zó mis kunnen gaan met de maatschappij dat we inmiddels zijn aanbeland bij mensen die het niet meer voor elkaar kunnen krijgen om überhaupt dankbaarheid te tonen voor hun kerngezonde baby? Dit land is weliswaar strontverwend, maar zó strontverwend? Nee, Nederland laten islamiseren is, al met al, niet eens zo’n heel gek idee.

En hoe kan het dat zoiets, besprenkeld met wierook en mirre, op de site van een nationale kwaliteitscourant op een schild wordt gehesen? Was de hoofdredacteur ziek? Alle chefs op 6 urige werkdag? Verlengd pinksterweekend voor de eindredactie? Hoestende eindredacteur net terug van vakantie in Congo? Hebben ze Esma Linneman hoofdredacteur gemaakt van de video-afdeling? Dachten ze dat ze bij het AD in het CMS zaten? Aaf, was jij dit?

Subsidie

Is er eigenlijk al wel een subsidiepotje voor deze zoveelste nieuwe verzonnen tak van beroepsslachtoffers arme, ellendige moeders die zo on-waar-schijn-lijk veel moeten lijden onder het krijgen van een volkomen gezond en puntgaaf kind met ‘het verkeerde geslacht’? Welke BN’er wil ambassadeur worden? Is er al een NPO-thema-avond voor dit schrijnende verborgen leed?

Ik ken anders nog wel een ‘psychiater’ die onder het genot van wat afgeleefde BN’ers in een RTL-showtje met deze genderteleurgestelde moeders in therapie wil. Ik wil natuurlijk niet op de zaken vooruitlopen maar een Glazen Huis voor moeders met genderteleurstelling en een door Frits Sissing gepresenteerd Sta Op Tegen Gender Disappointment-gala bij de AVROTROS zit er heel dik in. Heeft De Correspondent al een interviewverzoek uitstaan? (Bram Bakker en Esther van Fenema, doen jullie het ‘awareness kweken’ weer deze keer? Anita Witzier was ziek. Merci!)

Hoe dan ook, heel veel sterkte meid. Je bent echt een hele dappere en krachtige vrouw. Blijf vooral in je kracht staan en stop het maar in je rugzakje. Leg het maar hier neer anders. En je moet maar zo denken: er bestaan helemaal geen genders, is alleen maar een cultureel construct, want we zijn allemaal mensjes!

(Regenboogemoticon) (D66’iaanse laffe verbindingsslogan) (#sneuehashtag)