Media

Engelsman verricht elke dag een goede daad

16-12-2014 12:08

CHELTENHAM – Een jaar lang verricht Luke Cameron elke dag een goede daad. Na het overlijden van een goede vriendin besloot de Engelsman dagelijks een mooi gebaar te maken naar mensen in zijn omgeving. Zijn website, The Good Deed Diary, heeft inmiddels duizenden lezers.

Luke bracht het afval van zijn bejaarde buren naar buiten, haalde eten voor vreemden bij McDonalds, schreef lieve berichtjes voor zijn collega’s en kocht bloemen voor een vriend. Kleine gebaren die door heel veel mensen gewaardeerd worden.

Toch heeft niet iedereen bewondering voor de gulle Brit. “Ook ik heb zo mijn haters, maar dat hoort erbij. De meeste mensen snappen niet waarom ik dit doe. Ze zijn sceptisch en terughoudend als ik wat voor hen wil doen. Ze denken steeds dat ik er wat voor terug wil.”

Vriendin

Het idee voor dit barmhartige jaar ontstond nadat een vriendin van Cameron was overleden. Zij was volgens Luke een inspirerende vrouw die haar hele leven klaarstond voor anderen. “In een wereld van selfies maken met je beste vrienden en foto’s van je nieuwe tas op Instagram zetten, denken we aan niemand anders behalve onszelf. Onze generatie is het vergeten hoe je om anderen moet geven.”

Daily Mail weet dat deze samaritaan omgerekend ruim 3750 euro uitgaf aan zijn goede daden. Luke houdt er gelukkig zelf ook wat aan over: hij gaat als nationaal manager filantropie aan de slag voor Utility Aid. Vanaf volgend jaar wordt hij betaald om namens de organisatie goede doelen te steunen.

Luke wil in 2015 doorgaan met zijn actie, maar heeft in dit jaar nog 78 goede daden te gaan.