Binnenland

Grote brand in loodsen met boten in Roermond

17-12-2014 01:16

ROERMOND (ANP) – Twee loodsen in Roermond met daarin tientallen jachten in winterstalling zijn dinsdagavond verwoest door een grote brand. De gebouwen aan jachthaven Het Steel moeten volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. Er waren in de loods explosies, die tot in de wijde omtrek te horen waren. Ook is er asbest vrijgekomen. Daarom heeft de politie een ruim gebied rond de brand afgezet.

Een naburig cultureel centrum is ontruimd. Twee bewoners van woningen die vlak bij de brandhaard liggen, zijn vrijwillig vertrokken. Ze voelden zich niet meer veilig. Inwoners moeten ramen en deuren dicht houden in verband met de vele rook, die richting de stad trekt. Rond 23.30 uur had de brandweer het vuur onder controle, maar het nablussen kan nog enige tijd duren. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Over een gebied van naar schatting 500 meter is asbest neergedwarreld, aldus de brandweer. De politie heeft een belangrijke doorgaande weg en enkele andere toegangswegen afgesloten. De brandweer waarschuwt alvast voor verkeershinder woensdag. Zodra het dag wordt, gaat een gespecialiseerd bedrijf het asbest opruimen.