Opinie

NPO vraagt hulp aan volk: ‘Nederlanders mogen zelf met programma-ideeën komen’

28-08-2018 13:51

De publieke omroep nodigt dit najaar alle Nederlanders uit zelf met een programma-idee te komen. Op die manier wil de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) ook de 15 procent van Nederland aanspreken die nu nog niet wordt bereikt. Dat zei Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO, bij de seizoenspresentatie in Hilversum.

Volgens haar zijn het vooral bepaalde groepen jongeren en migranten die de NPO nu nog niet weten te vinden. Voor hen wil de omroep ook programma’s maken. “Vertel ons maar wat we nog niet maken, wat je wilt zien”, vertelde Rijxman. “Wij kijken dan serieus of we er iets mee kunnen.” Hoe het project precies vorm krijgt, is nog niet duidelijk.

Anp

 

Nou mensen, rrrrrrrrrroept u maar! Uw idee kunt u achterlaten in de comments. TPO doet hieronder alvast wat eerste ideetjes als duit in het NPO-zakje:

 

– Iets, maakt niet uit wat, zonder BN’ers.

– Iets, maakt niet uit wat, zonder reizen.

– Iets, maakt niet uit wat, zonder Peter R. de Vries.

– Iets, maakt niet uit wat, zonder hinderlijk moralisme.

– Iets, maakt niet uit wat, zonder Eva Jinek, haar katten of haar zwangerschap.

– Brandpunt voor millennials, dat er naar een pluspunt wordt toegewerkt.

– Hans Laroes in een Glazen Huis, 115 jaar lang non stop, ergens op de Brunssumse heide, met livestream.

– Een Journaal dat niet pro-miliebeweging, pro-multiculturele samenleving is bevooroordeeld.

– Actualiteitenrubriek die wordt gepresenteerd door een presentator die niet de hele dag op twitter laat zien hoe extreem bevooroordeeld hij is.

– Programma: De eindjes aan elkaar. Hierin worden zes 3FM dj’s een jaar lang gevolgd terwijl ze helemaal zelf hun geld moeten verdienen.

– Een radioprogramma zonder forum met BN’ers of journalisten van boven de 103.

– Programma: Neem er één in huis waarin alle 17 12 8 3 0 BN’ers worden gevolgd die een asielzoeker in huis hebben opgenomen.

– Thema-avond: Dood aan de corrupte omroepenstructuur. Tijdens deze door Jeroen Pauw gepresenteerde thema-avond van de NTR kunnen leden van de verzuilde publieke omroepen live inbellen om hun lidmaatschap op te zeggen.

– Een week lang geen Matthijs van Nieuwkerk, de NPO kan dan best op zwart, dat merkt toch niemand.

– Een boekenprogramma, daar zit Nederland nou echt op te wachten.

– Een willekeurige talkshow met willekeurige presentator, geheel zonder redactie, de kijker kan dan achteraf zelf beoordelen dat talkshows zonder redactie inderdaad honderd keer leuker zijn.

– Een avondvullende Goede Doelen Award Show gepresenteerd door Frits Sissing met als titel Sta op Tegen BN’ers. Met telefoonpanel vol BN’ers waar tv-kijkers live naar kunnen bellen om ze uit te schelden.

– Een leuke NPO-soap precies in het tijdvak van EenVandaag programmeren zodat ook het enige nog wel nuttige journalistieke NPO-programma kapot gaat.

– Entertainment voor op de zaterdagavond: Kanker aan Trump, waarin Erik Mouthaan en Jan Eikelboom met zoveel mogelijk nepnieuws over Trump gaan proberen op een petrischaaltje een op Trump-gelijkende tumor te kweken.

– Talkshow met Martin Bosma als talkshowhost.

– Sowieso, een talkshow waarin de PVV serieus wordt genomen.

– Talkshow zonder PvdA’ers.

– Talkshow waarin mensen realistische dingen zeggen.

– Leuk voor de woensdag-kindermiddag: De Grote Egoshow waarin Eva Jinek op kinderlijke Yvon Jaspers-toon aan kinderen duidelijk maakt waarom Trump een gemene fascist is en Hillary Clinton de allerliefste moeder op aarde.

– Zondagshow getiteld: Doolhof. Hierin komen elke week vier blanke heteroseksuele medewerkers van main stream media uitleggen waarom alles wat kut is in de wereld de schuld is van nieuwe media, racisme, Geenstijl, Trump en Wilders maar beslist niet van blanke heteroseksuele medewerkers van main stream media en dat er veel meer kleur, diversiteit en gay op televisie moet. Ze mogen echter alleen praten als ze hun hoofd helemaal in hun kont hebben zitten, anders krijgen ze strafpunten.

Auf wiedersehen Eric Corton: serie bij MAX waarin MAX-kijkers een Italiaans dorpje opknappen en dat cadeau doen aan Eric Corton, op voorwaarde dat hij er ook de rest van zijn leven blijft wonen.