Buitenland

10.000 tolerante kosmopolitische Duitsers protesteren in Hamburg ‘tegen de rechtse hetze’

05-09-2018 22:49

Circa 10.000 mensen hebben woensdag in Hamburg betoogd tegen vreemdelingenhaat en tegen “de rechtse hetze” van ‘ultrarechts’. De aanleiding voor het massale protest was de aangekondigde betoging van de als ‘rechts-extremistisch’ geldende beweging ‘Merkel Moet Weg’. Daar kwamen uiteindelijk slechts 180 demonstranten op af.

De politie scheidde de betogers en het is vrijwel niet tot ongeregeldheden gekomen. De tegenstanders van de beweging Merkel Moet Weg overstemden de ‘rechts-radicale’ sprekers.

Eind augustus werd in Chemnitz een 35-jarige Duitser doodgestoken. Hoofdverdachte is een Iraakse man die met valse identiteitsbewijzen zou hebben geprobeerd asiel te krijgen. De zaak heeft geleid tot een reeks manifestaties in Duitsland van boze en gefrustreerde Duitse burgers, ultra-rechtse hooligans en neo-nazi’s. Ultra-linkse communisten en Antifa-types komen dan vaak ook betogen.

Afgelopen zaterdag waren volgens de autoriteiten 8000 tegenstanders van migranten en migratie, en een gering aantal leden van ‘extreemrechtse groepen’, op de been en 3000linkse en uiterst linkse betogers tegen ‘de stromingen die vreemdelingenhaat aanwakkeren’.

Anp/TPO