Media & TV

Oproep kwaliteitsjournalistiek medium Geenstijl levert Twan Huys meer dan 329.000 kijkers op

25-10-2018 12:18

Ondanks diverse oproepen af te stemmen op RTL Late Night lukt het Twan Huys nog steeds niet een miljoenenpubliek te boeien. Woensdagavond stemden 330.000 kijkers op hem af, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Huys’ grote (oneerlijke staats)concurrent Jeroen Pauw trok woensdagavond wel ruim een miljoen kijkers. Volgens Mediacourant is het de vierde keer dit jaar dat Pauw boven de miljoengrens komt. De latenighttalkshow van NPO 1 staat op de zevende plek van de kijkcijfertop, RTL Late Night is wederom niet in de lijst te vinden. Onder meer GeenStijl probeerde Huys aan meer kijkers te helpen. De site plaatste een oproep massaal te kijken onder de noemer #WijKijkenTwan.

De kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek wordt aangevoerd door Tussen kunst en kitsch, waarop 1,7 miljoen Nederlanders afstemden. Voor de voetbalwedstrijd PSV – Tottenham zapten bijna 1,7 miljoen mensen naar Veronica, goed voor een tweede plek in de lijst. Het NOS Staatsournaal van 20.00 uur maakt de top drie compleet met 1,5 miljoen kijkers.

Anp/TPO