Politiek

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wil verbod op demonstraties tijdens intocht Sinterklaas

19-11-2018 21:32

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wil af van demonstraties tijdens de intocht van Sinterklaas. Dat schrijft hij maandag op Facebook naar aanleiding van de recente onlusten tijdens verschillende intochten dit weekeinde. De liberaal roept burgemeesters in het land op demonstraties volgend jaar te verbieden.

Lees ook – Anti-Zwarte Piet-beweging wil volgend jaar ‘meer mensen op meer plekken’

“Daarom vraag ik iedereen z’n gezond verstand te gebruiken. Als je het ergens niet mee eens bent, is een ander nog niet meteen een racist. Als je je ergert aan demonstranten, dan mep je je frustratie er niet uit. Als je als volwassenen elkaar niet meer wil begrijpen, laat die kinderen dan met rust. Geen demonstraties bij de intocht.

En mochten mensen volgend jaar hier geen gehoor aan geven. Dan, lieve burgemeesters: van de intocht tot het feest even geen demonstraties. Even een paar weken de kinderen voorop. En als het echt niet anders kan: zet ze maar op een industrieterrein. Praat maar verder in talkshows als de kinderen al op bed liggen. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn van de kinderen en van niemand anders.”

Video – Martin Bosma neemt afstand van geweld en racisme, Lodewijk Asscher ontevreden