Opinie

‘Tiener’ (14) neergestoken in Lieve Stad, zegt AT5, politie weet over neersteken nog niks zeker

27-12-2018 18:55

Aan de Karspeldreef in Amsterdam-Zuidoost is een 14-jarige jongen gewond aangetroffen. AT5 meldt dat het om een steekpartij zou gaan. De politie kan dat niet bevestigen. De precieze toedracht van het voorval is nog niet bekend.

Het incident gebeurde donderdagmiddag rond 15.00 uur. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, hij is wel aanspreekbaar.

Behalve ambulances werd een traumateam ingezet.

Anp

Het is het zoveelste ernstige ‘incident’ in ‘lieve stad vol lieve mensen’ Amsterdam waarbij een zwaargewond of dodelijk slachtoffer valt te betreuren. Al gaat het meestal om geweld met kalashnikovs of gewoon handgranaten (te koop vanaf 5 euro), ook het afslachten met messen, het doodrijden op de snelweg vanwege een verkeersruzietje, of doodslaan en doodtrappen met vuisten en voeten is in de ‘wereldstad’ Amsterdam zo gewoon als de regen.

De Amsterdamse hoofdofficier van justitie echter lijkt vooral prioriteit te willen geven aan het bestrijden van ‘onfatsoen’ op social media, al is het een beetje raar dat uitgerekend een hoofdofficier van justitie (die zich bezighoudt met wetten) denkt te kunnen bepalen wat ‘fatsoen’ (niet bepaald door de wet) precies is of wat het ‘maatschappelijk probleem’ is.

(Je zou haast denken: de maatschappij bepaalt zelf wel wat problemen zijn en vraagt vervolgens aan het OM om deze maatschappelijke problemen op te lossen, voor het bepalen van de problemen is het OM niet bepaald bedoeld, maar wij leven kennelijk in een totaal andere democratische rechtstaat, ergens in een parallel universum ofzo.)

Al is het natuurlijk zo dat ‘beledigen’ en ‘kwetsen’ op social media véééééééééééééééééél erger is dan ‘vergismoorden’, handel in zware automatische vuurwapens en handgranaten, zwaar zinloos geweld (steeds maar weer), steekpartijen (bijvoorbeeld op willekeurige metroreizigers) en de welig tierende georganiseerde zware drugscriminaliteit.

Waren wij hoofdofficier van justitie te Amsterdam dan zouden wij ook geen prioriteit geven aan dat soort ‘incidenten’ en ‘overlast’, maar gewoon aan al die vreselijke misdaden als vrije meningen online of, noem eens wat, snelwegblokkeerders. Dat zijn de enige echte ‘maatschappelijke problemen’, nietwaar? ‘Onfatsoen online past zo niet bij Amsterdam…’

Then again: nu de letters ‘I Amsterdam’ zijn verwijderd op befehl decreet ‘voorstel’ van GroenLinks, omdat de I voor ‘ik’ staat en dat véél te individualistisch is voor een ‘inclusieve’ stad als Amsterdam, zal het spoedig wel helemaal afgelopen zijn met de criminaliteit omdat in het conformistische paradijs, gezuiverd van alle individualiteit, geen criminelen bestaan. Dat spreekt natuurlijk voor zich.

TPO