Buitenland

Luxe hotel Kenia toneel van schietpartij door ‘in zwart gestoken terroristen’

15-01-2019 14:47

De uit Somalië stammende terreurgroep al-Shabaab zit naar eigen zeggen achter een terroristische aanslag in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Doelwit is een luxueus kantoor- en hotelcomplex. De politie heeft ‘een vermoedelijke terroristische aanslag’ bevestigd. Het is niet bekend om hoeveel daders het gaat, maar de meeste ooggetuigen spreken van meer dan zes. Politiecommandant Joseph Boinnet zei dat de daders nog steeds in het complex zijn. Lokale media reppen van zeker drie doden.

Update 15.15 – Terreurgroep al-Shabaab eist de aanslag op

Ooggetuigen meldden aan de krant de Daily Nation dat in het zwart gestoken “gewapende terroristen” een aanval uitvoeren aan de Riverside Drive. Volgens ooggetuigen is het doelwit van de daders het luxueuze complex ’14 riverside’ waar banken en kantoren en hotels gevestigd zijn. Voor het complex in de wijk Chiromo staan auto’s in brand.

De politie meldde dat wordt gereageerd op schoten met vuurwapens en dat er een gebied is afgezet. De Nederlandse ambassade staat ook aan de Riverside Drive, ongeveer een kilometer verderop.