Weten & Tech

Maak een tweede Mac-scherm van je iPad

06-01-2015 22:09

AMSTERDAM – Een tweede scherm aanschaffen voor je Mac kan al snel in de papieren lopen. Met de app Duet Display vallen die kosten wel mee. Met de app kun je je iPhone of iPad als tweede scherm laten werken en in tegenstelling tot andere apps die hetzelfde beloven, werkt Duet Display wél vloeiend, zo vond iCulture uit.

De meeste apps die je iPhone of iPad tot tweede scherm bombarderen, werken via een wifi-verbinding en dat levert doorgaans meer irritatie op dan gemak. Als je van Duet Display gebruikmaakt, koppel je je mobiele apparaat via een usb-kabel en dat blijkt in de praktijk een stuk beter te werken. iCulture testte de app en moest concluderen dat Duet Display voor een vlekkeloze weergave zorgt op je iPhone of iPad. Zijn er dan echt geen minpunten? Toch wel, wie over het scherm ‘muist’ merkt soms nog een lichte hapering, maar heel storend is dat niet.

Het instellen van Duet Display is niet heel moeilijk. Je volgt een aantal aanwijzingen en vervolgens kun je aan de hand van een simpel menu kiezen uit verschillende resoluties en uit verschillende framerates. Wie een hoge resolutie kiest, zal overigens wel merken dat de videokaart van de Mac behoorlijk aan het werk gaat en warm wordt.

Heel goedkoop is Duet Display niet, de app kost 13,99 euro in de App Store, maar een extern display aanschaffen zou je een veelvoud daarvan kosten.