U zond in: Waarom ik mijn FvD-lidmaatschap niet opzeg

07-08-2019 12:03

Lees ook: U zond in: ‘Waarom ik mijn FvD-lidmaatschap opzeg’

Ik reageer op het artikel van afgelopen dagen op deze site: Waarom ik mijn lidmaatschap van FvD opzeg. Best een begrijpelijke uiteenzetting.

Maar vandaag las ik weer een aantal artikelen die via onze media te vinden zijn. Overigens, dat noemen we ‘nieuws. Naast dit nieuws ook weer een selectie van een aantal columns. Uit dit nieuws en deze columns blijkt: als je het niet eens bent met ‘wat we normaal moeten vinden’ dan ben je ‘extreem-rechts’ of een ‘fascist’.

Gruwelijk ergerlijk is ook het gebrek aan historische kennis. Che Guevara is een ‘held’ (nee hoor, een moordenaar). Regimes in het voormalig communistisch oostblok hebben mensen die tegen het systeem waren willens en wetens vermoord. Mensen die deze mening delen vinden dan ook dat degene die niet achter die stroming staat gewoon dood mag. Ook in Nederland. Want: ‘socialisme is goed’.

Een tijdje terug vertelde iemand me: ‘Ik zou nooit op de SGP stemmen omdat ze voor de doodstraf zijn’. Deze zelfde persoon stemde wel op de ChristenunieUnie die samenwerkt met partijen die ‘voor vrijheid van het individu zijn’. Dus de keuze om een ongeboren mens te verwijderen is kennelijk wel okee. Of: ‘Als we geen zin meer hebben om voor onze ouderen te zorgen, dan moeten we wetten bedenken die het leven ‘voltooid’ laten zijn’. Dus geen zorg meer aanbieden aan bejaarden omdat ze dement of te oud (dus te duur) zijn…

Ook als het gaat om het buitenland. Als je kritisch bent op een stroom van mensen die op de vlucht zijn, dan ben je een fascist of extreem rechts. Feiten worden telkens verdraaid. De vorige president van de VS was ‘een geschenk uit de hemel’ maar ook hij onderkende  het enorme probleem van de illegaleninstroom uit het Zuiden. Maar daarover heb ik in de media nog nooit een verkeerd woord gelezen.

Als het niet past binnen de lijnen van een sociaal-democratie, dan ben je ‘fout’. Trots zijn op wat we in Europa hebben bereikt qua cultuur, architectuur, kunst etc. mag ook al niet. Dat is ook al ‘fout’.  Fout? Fout is als je iemand zijn leven wil nemen als je het niet eens bent met zijn of haar (of ‘het’) mening.

Waarom ik wel FvD-lid blijf? Ach. ik heb niet eens zoveel met een bepaalde stroming, maar ik vind het tegenwoordig absurd wat we wel en niet mogen vinden.

Ook ik heb me wel verbaasd over de ophef rondom Henk Otten. Ik zie dit als de baas spelen over anderen en de macht heeft. ‘Niet mee eens? Dan vertrek ik en begin mijn eigen club’. Het lijkt wel op een huwelijk of de moderne varianten daarop. Als we het niet meer leuk vinden, niet meer met elkaar willen praten, dan stoppen we er gewoon mee. Lekker infantiel!

Laatst las ik een goede tekst: “Schenk alleen aandacht aan wat waar is, wat edel is, wat rechtvaardig is, lieflijk, eervol, kortom alles wat deugdzaam is en lof verdient”.

Blijf ik daarom lid van FvD? Ja, want ik vind geen ander alternatief in Nederland.

Niels Hamoen.